Tags

, , , ,

Smakebit på søndagGod søndag og velkommen til nye smakebiter!

Det er nå sent lørdag kveld og jeg holdt på å glemme å gjøre klar hele smakebitinnlegget. Jeg hadde faktisk krøpet opp i sengen og lå å hørte på lydbok. Heldigvis kom jeg på at jeg måtte gjøre klar søndagens innlegg før jeg sovnet!

En by som Alice er en bok av engelske Nevil Shute fra 1950. Den er en av bøkene i listen over 1001 bøker du bør lese før du dør. Jeg er med i en lesesirkel hos My first, my last, my everything der hun velger en kategori bøker for hver måned i året og så velger vi selv hva som passer inn i kategorien. Men, bøkene må stå på listen jeg akkurat har nevnt. Jeg har hele listen HER. Ellers så finner du den i boken med samme navn som du finner link til HER.

Jeg er litt sent ute og ble akkurat ferdig med boken for september (Amerikansk forfatter): A visit from the goon squad av Jennifer Egan, eller Bølle på døra som den heter på norsk. I oktober (Bok utgitt mellom 1801 og 1900) skal jeg lese Villette av Charlotte Bronte. Jeg er heldigvis allerede halvveis i den. Og så kan jeg begynne på boken for november og kategorien Bok med et navn i tittelen, som altså er En by ved navn Alice.

Smakebiten er fra første kapittel og det er, som du nok skjønner, en eldre mann som snakker. (En må også huske på at boken er fra 1950):

Det lot til at han hadde den fikse idé at alle kvinner var livsfjerne vesener uten forstand på penger; de var uansvarlige og hjelpeløse offer for den første den beste eventyrer. Selv om han ville at søsteren skulle ha full glede av pengene etter hans død, ville han likevel opprette et formynderskap for å sikre seg at hennes sønn Donald, som dengang var skolegutt, skulle arve hele formuen intakt etter morens død. Det var selvfølgelig ingen særlige vanskeligheter med det.

Takk og lov for fremskritt innen likestilling!

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter