Tags

, ,

OppsummeringJeg er på påskeferie på Østlandet men tenkte det var litt greit å få gjort unna denne oppsummeringen likevel. Det er praktisk å ha med seg pc på tur, men det blir ikke til at jeg IMG_20150324_194200bruker den så mye. Jeg strikker og leser mest akkurat nå. Jeg strikker en duk i kunststrikk, noe jeg gjorde veldig mye for noen år siden. Men nå var det lenge siden sist og derfor ekstra gøy å ta det frem igjen. Ellers så har vi en stille påske hvor det passer godt å krølle seg sammen i en stol og lese. Jeg ser at det har blitt litt lesing i mars, men det er mest fordi jeg har lest mange tegneserier.

Jeg har lest 32 bøker i mars, det er jeg absolutt fornøyd med, men jeg må og si at 14 av dem var tegneserier og 4 var diktsamlinger. Av disse 32 har jeg bare skrevet om 19, men mye av det er at jeg er på ferie og ikke får skrevet om så mye nå. Så jeg har planlagd å skrive om flere. Bøkene jeg har lest er:

 • The Sleeper and the Spindle – Neil Gaiman
 • Litt trist matematikk – Kjersti Annesdatter Skomsvold
 • Wienerbrorskapet – Ingar Johnsrud
 • Manilahallen – Ruth Lillegraven
 • De fem fyrstikkene – Hans Olav Lahlum
 • To sekunder før miraklet – Agnés Ledig
 • Løvetemmeren – Camilla Läckberg
 • Zelda – Lina  Neidestam
 • The Sandman vol 8: World’s end – Neil Gaiman
 • The Sandman vol 9: The Kindley ones – Neil Gaiman
 • The Sandman vol 10: The Wake – Neil Gaiman
 • A novel bookstore – Laurence Cosse
 • Blod på snø – Jo Nesbø
 • Amulet vol 1; The Stonekeeper – Kazu Kibuishi
 • Amulet vol 2; The Stonekeeper’s curse – Kazu Kibuishi
 • Amulet vol 3; The Cloud searchers – Kazu Kibuishi
 • Amulet vol 4; The Last council – Kazu Kibuishi
 • Amulet vol 5; Prince of the Elves – Kazu Kibuishi
 • Amulet vol 6; Escape from Lucien – Kazu Kibuishi
 • Eternals – Neil Gaiman
 • The Temptation – Neil Gaiman
 • Skamtegnet – H. K. Kauskanger
 • Mørkt som mitt hjerte – Antti Tuomainen
 • Doctor Who: 12 doctors, 12 stories
 • Den hjerteløse risen – Margaret Skjelbred
 • Har du sett – Margaret Skjelbred
 • Ved Jakobs løe – Margaret Skjelbred
 • Explorer; Mystery boxes – Kazu Kibuishi
 • Explorer; The lost islands – Kazu Kibuishi
 • 21 noveller – Doris Lessing
 • Istvillingene – S. K. Tremayne
 • Elizabeth er borte – Emma Healey

Litt statistikk:

 • Sjanger: 5 krim, 1 fantasy, 14 tegneserier, 4 diktsamlinger, 1 barnebok, 2 novellesamlinger, 2 eventyr, 1 thriller og 2 romaner.
 • Land: 9 norske, 14 amerikanske, 4 engelske, 2 svenske, 1 finsk og 2 franske
 • Kjønn: 10 kvinner og 21 menn
 • Lesesirkel: 1 bokhyllelesing
 • Medie: 30 på papir, 1 ebok og 1 lydbok
 • Kommer fra: 14 lånt på biblioteket, 5 kjøpt, 8 leseeksemplar, 3 lånt, 1 fått og 1 fra Storytel

Jeg har lest mange tegneserier av Neil Gaiman og Kazu Kibuishi denne måneden, og de har alle vært superbra. Men den beste boken i mars er Skamtegnet av Helge Kåre Fauskanger, uten tvil. Lydboken Doctor Who: 12 doctors, 12 stories var også midt i blinken for meg, men den er litt mer sær. Jeg fikk ikke lest de to Haruki Murakami bøkene jeg skulle lese i mars, men dem begynner jeg på nå. Så de blir bare litt forsinket. Oliver Twist i Lines lesesirkel fikk jeg heller ikke lest. Men den har jeg lyst til å lese, så den kommer litt senere. Men jeg kan nok ikke unngå å nevne at noe av det jeg har kost meg mest med en min tredje gjennomlesing av The Sandman. De er like gode hver gang.

Det jeg ikke er så fornøyd med, er at jeg ikke fikk hørt mer lydbok eller lest flere ebøker. Der har jeg mye å hente. Samtidig har jeg mange uleste bøker i hyllene som burde ha blitt prioritert før nye lån på biblioteket. Om jeg klarer å gjøre noe med det er en annen sak. Det jeg har bestemt meg for er å ta en skikkelig opprydning i bokhyllene mine. Da jeg skulle finne bøker til bokhyllelesingen fant jeg mye rart som jeg lurte på hvorfor jeg hadde. Jeg gleder meg faktisk til å ta fatt.

Tidsperiode:

 • Jeg har lest 3 norske bøker fra 2015
 • 1 fra 70-tallet og 5 fra 90-tallet
 • Og de resterende 23 fra tiden mellom 2000 og 2014

Jeg har satt meg det meget ambisiøse målet å lese 250 bøker i år. Men vi får se om det går. Jeg vil også lese 25 e-bøker og høre 25 lydbøker. Etter februar ser det sånn ut:

mars