Tags

, , , ,

Det er jammen tirsdag igjen, med denne farten er det virkelig vanskelig å finne en ny bok til å ha på vent hos Beathes bokhylle. Jeg har laget en liste over bøkene jeg har hatt til vent og ser der hvor mange jeg ikke har klart å få lest. Så jeg prøver å være smart og velge bøker jeg helt sikkert kommer til å lese. Og en av dem er Å bake kaker i Kigali av Gaile Parkin. En venninne av meg har anbefalt den på det høyeste. Og hvis jeg ikke tar feil så har mange bokbloggere skrevet om den. Så nå får det snart bli min tur!

Å bake kaker i KigaliFra forlaget:

Angel Tungaraza har nylig flyttet fra Tanzania til Rwanda med mannen Pius og de fem foreldreløse barnebarna. Angel har nok å gjøre, men setter sin stolthet i å drive sitt eget lille hjemmebakeri. Hun baker de lekreste kaker til spesielle anledninger for naboene og vennene deres, og når kundene kommer for å bestille, blir de servert te og oppfordret til å fortelle historien sin. Angel klarer sjelden å la være å engasjere seg, og trår gjerne til med et råd eller to. På denne måten knyttes sterke bånd, problemer løses, bryllup arrangeres – og Angel selv får hjelp til å se i øynene en del smertefulle sannheter om blant annet datterens død. Å bake kaker i Kigali er en hjertevarm, morsom og sjarmerende fortelling som har blitt en bestselger i mange land.