Tags

, , , ,

Smakebit på søndagDet er 2015! Tiden går så fort at det nesten ikke er mulig å henge med! Jeg har hatt en nydelig bloggpause og juleferie, men nå er det på tide å gå tilbake til gamle rutiner. Og den første er Smakebit på søndag hos Flukten fra virkeligheten.

Jeg har lest mye norsk i høst, så i julen hadde jeg lyst til å lese noe som ikke betydde noe i det hele tatt. Og jeg kunne ikke funnet en bedre kandidat. Jeg hadde lyst til å lese fantasy, og noe som var litt gammelt, og noe som var oversatt til norsk, gjerne kritikkverdig oversatt. Det jeg fant var Dragenes natt, bind 1: Følgesvennene møtes av Margaret Weis og Tracy Hickman. Jeg har en (stor) følelse av at boken ville vært mye bedre på engelsk. Men det er akkurat nå litt morsom å lese den dårlige oversettelsen (eller den dårlige boken). Fritt valg. Samtidig som den faktisk er ganske spennende.

Smakebiten er en av de fantastiske beskrivelsene av ting følgesvennene møter på veien;

Følgesvennene møtesSølvblankt måneskinn skinte klart på en høy fjellhylle. Der sto en enhjørning. Hun så kaldt på dem med intelligente øyne som lyste av uendelig visdom.
Enhjørningens skjønnhet gikk rett til hjertet. Gullmåne fikk tårer i øynene og måtte lukke dem mot dyrets herlige stråleglans. Pelsen var som månesølv, og hornet en skinnende perle. Manen var som havskum, og hodet som hugget i funklende marmor.
Men intet menneske eller dvergs kunstnerhånd kunne fange den elegansen og ynden som sitret i halsens kostelige linjer og i den kraftfulle nakken og det muskuløse brystet. Bena var sterke, men stilfulle. Hovene var små og lignet geiteklover.

Fra forlaget:

Dragene har kommet tilbake til Krynn, og krigens mørke truer med å legge hele landet øde. Det eneste håpet om fred er ei lita gruppe som tilfeldighetene og krigen har ført sammen, men deres kamp i det godes navn synes håpløs.