Tags

, , , , , , , ,

Kronprinsen er skrevet av Alexandra Beverfjord og er en andre boka om krimreporterne Joakim Lund Jarner og Agnes Lea. Den første heter Kretsen. Kronprinsen kom ut i 2012 og Kretsen i 2010.

KronprinsenDenne kriminalromanene handler om rasisme, nynazisme og drap på par der de to er fra ulike kulturer. Men den handler også om Nyhetsavisen og indre konflikter både der og i politiet. Nyhetsavisen får et tips om at et par med ulik hudfarge har blitt drept og hengt i en park. Snart dør enda et par, og Joakim begynner å tenke på søsteren sin Iben som ble funnet hengt i en skog på 90-tallet. Han oppsøker antinynazister for å få tips om det nynazistiske miljøet, samtidig som han får en hacker derfra til å finne ut om sjefen hans har solgt kilde-identiteter til en mann Joakim anklaget i den første boken. I politiet sliter Kikki med å være sjef samtidig som ting er tøft på hjemmebane og hun nettopp har adoptert et barn fra Sør-Amerika.

Med andre ord så skjer det mye på ikke så veldig mange sider. Det er det som er «rarest» med denne boken. Kapitlene er korte og skriften ikke av de miste. Men i et kort kapittel har Beverfjord fått oss igjennom en hel situasjon. Ett par ganger da jeg var ferdig med et kapitel stoppet jeg opp og ble like forbauset over alt jeg hadde lest om på så få linjer. Det er ganske så imponerende av Beverfjord å klare å formidle så mye i så få ord. Dette er en fin krim, en spennende en, men også en hvor man bør lese bøkene i rekkefølge.

Boken har jeg fått av Gyldendal.