Tags

, , , , , ,

Det er søndag (allerede!) og tid for en ny smakebit på søndag hos Flukten fra virkeligheten.

Jeg har begynt å lese Anne Franks dagbok for tredje gang, tror jeg det må være. Vi skal til Amsterdam neste helg, og jeg har allerede kjøpt billetter til Anne Frank Huis. Jeg tenkte det ville være fint å lese boken på nytt nå, slik at jeg husker historien så godt som mulig mens jeg ser hvor de bodde. Det er en sterk historie, men boken er også merket av at det var en ung jente som skrev. Bare ett par måneder etter at de flyttet inn i skjulestedet skriver Anne:

Anne Franks dagbokI morges kjeftet mor på meg igjen. Vi har stikk motsatt oppfatning av ting. Far er en engel, selv om han også er sint på meg i fem minutter av og til.
Det er nydelig vær ute, og tross alt gjør vi mest mulig ut av det ved å ligge på trekkspillsengen under loftsvinduet.

Fra forlaget;

13 år gammel begynte Anne Frank å skrive denne dagboka. I tid strekker den seg fra 14. juni 1942 til 1. august 1944. Den forteller om hennes opplevelse av de to årene hun og hennes nærmeste levde i dekning for nazistene under den 2. verdenskrig. Boka gir et bilde av en tenåring, hennes tanker og følelser, drømmer og lengsler, og forventninger til fremtiden.