Tags

, , , , , , , , , ,

Nå ser du meg, Livredd og Fortapt er skrevet av den engelske forfatteren S. J. Bolton (Sharon Bolton). Jeg lånte den første boken på biblioteket før jeg dro på påskeferie, men det var ikke mulig å slutte etter bok en. Heldigvis hadde bokhandelen bok to og tre på tilbud så de ble med hjem og ble lest med en gang. (Ble foresten ikke overskriften på dette innlegget litt kul med bare de tre titlene (smilefjes))

Nå ser du megLivreddFortaptDisse tre bøkene handler om politibetjent Lacey Flint. En kan vel ikke kalle dem en trilogi for det kan jo komme flere. Samtidig er det en form for avsluttende følelse i den tredje boken.

Bok en begynner med at en kvinne dør i Lacey Flints armer. Hun er blodig og tydeligvis drept med kniv. Politiet kommer og Lacey blir først mistenkt, men så bestemmer de seg å innlemme Lacey i jakten på morderen. Grunnen til det er at mordene ligner på Jack the Ripper drapene og Lacey kan svært mye om han.

I bok to sender politiet Lacey til å jobbe undercover på et universitet hvor det skjer en urovekkende mengde selvmord. De trenger å finne ut om noen «hjelper til» i disse selvmordene. Men det tar ikke lang tid før Lacey er i fare selv og trenger hjelp. I den tredje boken er det barn som forsvinner. Og selv om Lacey, på grunn av hva som skjedde i bok to, har tatt en pause i politiarbeid, er det hun som kommer nærmest morderen.

Lacey er i grunnen en kvinne med mange problem. Mye av grunnen finner vi ut i bøkene. Det er ting hun ikke føler, eller ikke kan, dele med de andre i draps-gruppen hun jobber sammen med. Det gjør at hun nok blir sett på som meget rar. Og så er det en politimann der, du vet, den høye, mørke sjarmerende fyren. Det litt motsatte er at han faller for Lacey, mens hun blir drevet vekk av problemene sine. Mye av bøkene blir styrt av Laceys problem. Jeg vil ikke fortelle deg hva de er, det må du oppdage selv. Men hun er også en meget dyktig politi som ikke gir seg og som står på for ofrene langt utover det noen krever av henne.

Dette er spennende krim. Jeg kunne som sagt ikke slutte etter bok en. Jeg var nødt til å finne ut hva som kom til å skje med Lacey. Heldigvis føltes bok tre avsluttende, for den er den siste som er gitt ut på norsk (der er en til på engelsk).