Tags

, , , , ,

Smakebit på søndagDet er juni og sommernatt. Ikke det at temperaturen tilsier det, men det føles som sommer når vi kan skrive juni. Jeg har samlet meg en fin bokstabel som jeg lengter etter å lese på terrassen eller på stranden. Mange av dem er bøker jeg har tenkt å lese lenge, men noen er også nye overraskelser.

I dag satt jeg å hørte på Hedmark Fylkesbiblioteks opplæring i appen eBokBib for oss som skal låne ut bøker og da måtte jeg låne noe selv slik at jeg fikk testet ting ut i praksis. Fordi jeg hadde en stille dag for meg selv fikk jeg lest ut det jeg lånte, og da er det tid for å begynne på en ny bok. Førstevalget i dag er mnem av Simon Stranger. Jeg lånte den for lenge siden fordi ellikken likte den så godt, men fikk ikke lest den og leverte den tilbake ulest. Jeg husket på boken da jeg fant den i tilsalgs-kassen på jobb og ellikken var så snill å minne meg på hvorfor jeg følte jeg hadde tenkt å lese den. Senere har jeg hørt flere positive beskrivelser, så da er det også boken du får to smakebiter fra. Flere flotte smakebiter finner du hos Flukten fra virkeligheten.

MnemFørst denne som jeg tror (med noen forandringer) kunne gjelde de fleste av oss. Eller hvert fall meg;

Den siste novellesamlingen, Avbrytelser (2003), fikk god mottagelse i flere litterære tidsskrifter, og har blitt lånt ut hele fire ganger siden da, sist gang i mars 2004 (men levert tilbake ulest av en ung kvinne som alltid låner flere bøker enn hun klarer å lese, slik at hun må betale purregebyr på 25 kroner).

Og så denne, som er med trist, på en måte;

Leiligheten blir liggende stille bak ham. Tingene mister sin funksjon, sin sammenheng, og blir ren form, ren materie. En hvit lampeskjerm med en død flue på. Et glass med fingermerker på bordet. En sofapute med en bulk i. Tingene i seg selv. Verden uten oss.

Fra forlaget;

Den fiktive byen Nem er en vanlig europeisk by, men den ble anlagt på femtitallet som et forsøk på å skape det perfekte samfunn. Noe gikk imidlertid galt. Romanen er bygget opp som en by hvor hver gate har sitt eget kapittel, og hvert kapittel sine mennesker og historier. Romanen inneholder bl.a. fotografier, tegneserier, essays og dikt.