Tags

, , , ,

I dag er det sol og allerede 19 grader ute. Jeg å vente en time til før solen når terrassen, men så skal jeg ut og lese i solen. Timen før det skal jeg bruke til å dele med deg min bok på vent i dag. Flere bøker på vent finner du på Beathes bokhylle.

Men først om hva jeg har tenkt å lese i dag. Jeg holder på med Fugletribunalet og synes den er nydelig, men den er snart ferdig og da står det mellom Halehelten Ludvig. Som handler om Ludvig Karlsen som startet Evangeliesenteret – et behandlingsenter for narkomane og som det nå er bilde av på halen til Norwegian. Eller Alle norske spøkelser – om de ulike spøkelsene man hevder hjemsøker gårder og hoteller i Norge. Begge to er tynne bøker så det kan jo være jeg blir ferdige med dem begge to. Og da kan jeg begynne på dagens bok på vent, nemlig Mnem av Simon Stranger.

BoksalgtralleJeg har sett på den på biblioteket, men det har ikke blitt at jeg tok den med hjem før jeg i går fant den i haugen av bøker jeg skulle legge i boksalgtrallen. (Vi har som regel flere eksemplar av en bok og hvis utlånet ikke er høyt nok reduserer antallet bøker vi har på hylla). Boksalgstrallen er mitt ansvar og jeg har ikke noe i mot å få øye på bøkene først!

Fra forlaget: Mnem

Nem ser ved første øyekast ut til å være en helt vanlig mellomstor by, et sted i Nord-Europa. Men byen har sin egen helt spesielle historie. Den ble nemlig grunnlagt på femtitallet som en utopi, et sted der alle samfunnsproblemer var løst, og menneskene kunne leve sammen i fred og harmoni. Og slik var det også, før det gikk forferdelig galt. Romanen er bygget opp som en by hvor hver gate har sitt eget kapittel, og hvert kapittel sine mennesker og historier. Simon Stranger leder leseren gjennom gatene og ulike historier knyttes til dem, som historien om et sett med tallerkener fra den franske revolusjon, om en tulipan med aner fra tidenes første børskrakk i 1637, og om en symfoni skrevet for stillheten. Med stor fortellerlyst og fantasi vever Simon Stranger fortellingene sammen til en helstøpt og storslått roman. Romanen inneholder bl.a. fotografier, tegneserier, essays og dikt.