Tags

, , , , ,

Det er søndag igjen og allerede mars. Det er nesten utrolig og samtidig så fantastisk deilig at vi (vel, her jeg bor) endelig kan se vårens første tegn i snøklokker og treknopper. Noe helt annet er at det også betyr at pollensesongen er i gang, og det er jeg ikke like glad for. Godt at vi da har blogg, innedag og smakebit på søndag hos Flukten fra virkeligheten å glede oss over.

I dag har jeg valgt ut en liten bok jeg akkurat fikk fra LIV forlag. Den handler om alt det rare kunder kan si i bokhandler og er samlet inn fra ulike butikker langs hele Norge. Boken er inspirert av Weird things customers say in bookstores av Jen Campbell, som jeg leste i fjor, og jeg tenkte det ville være morsomt å lese om ting som har blitt sagt i norske butikker. Boken er også svært gjenkjennelig for meg som jobber på biblioteket (når en ser bort fra klippene om det å kjøpe ting). Det er utrolig hva folk kan spørre om både i bokhandelen og på biblioteket. Ikke det, jeg kom akkurat på at en ung mann var innom for ikke så lenge siden og spurte om jeg solgte boken Veien til førerkortet. Han virket svært overrasket over at biblioteket ikke selger bøker.

Denne lille boken heter Selger dere strykejern? og er satt sammen av Stian Johansen. Smakebiten er fra en ordveksling mellom kunden og bokhandleren som også fint kunne ha skjedd på biblioteket.

Selger dere strykejernK: Da jeg var her i fjor, sto det utstilt en interessant bok på hjørnet her borte. Du vet ikke om dere fortsatt har den inne?

B: Du vet ikke hva den heter, eller hvem som kanskje kan ha skrevet den?

K: Nei, da hadde jeg jo ikke spurt.

B: Hva var det den handlet om da?

K: Nei, det vet jeg ikke, men den så veldig interessant ut.
… Den sto på hjørnet der (peker)

Dette er en bok som passer for alle som jobber med bøker, alle som er glad i bøker og alle som liker å få seg en god latter. Det skulle vel dekke de fleste. Jeg humret meg gjennom 85 sider med utrolige samtaler. Enda mer utrolige siden disse faktisk er hentet fra virkeligheten. En koselig, morsom og nydelig liten bok.

utstilling