Tags

, , , , ,

Det er søndag igjen og på tide med en ny smakebit på søndag hos Flukten fra virkeligheten.

Denne uken har jeg også jobbet lørdag og det er en sliten kropp som prøver å finne søndagsroen. Jeg har tenkt å bruke dagen på blogg og bøker, men det hadde også gjort seg med en tur ut! På lørdag begynte det å snø og blåse og mer vind er lovet i dag, så det kommer helt ann på været om nasen min beveger seg utenfor døren.
Hvis jeg bare blir inne har jeg en fin bok å kose meg med. Mord i august er den nyeste i rekken av Maria Langs bøker Silke forlag gir ut i pocket. Jeg har lest dem alle sammen (Silke sine) og også noen av de som ble gitt ut på 70- og 80-tallet. Maria Lang skriver virkelig koselig krim, med flotte karakterer i hovedrollene og med en spesiell tvist på hvem som er morderen. (Som du kan skimte på omslaget kommer også bøkene hennes som TV-serie på TV2 i løpet av året – det ser jeg frem til!)

Mord i augustSmakebiten er fra begynnelsen av boken;

Nei, det var ingen vellykket sammenkomst, og jeg fikk klarere og klarere for meg at dette ikke kom av at jeg var sammen med mennesker som var blottet for noe å snakke om, men at de av grunner jeg ikke kjente, enten ikke kunne eller ikke ville snakke om det de hadde i tankene.

og

Han trives godt med jobben, men det er grusomt kjedelig for ham om kveldene. Enda han leser krim.

Fra forlaget:

Puck Bure har fått låne sin tante Otties hytte i Roslagen, men det hviler en forbannelse over oppholdet helt fra begynnelsen av. Tante Ottie har advart Puck om naboene, og da Puck møter dem, forstår hun hvorfor. Den styrtrike Adèle Renman regjerer hensynsløst over sin familie, og raseriet ulmer overalt. For et ormebol!

Men det er ikke før under krepselaget at Puck innser at en morder skjuler seg i de vakre omgivelsene …