Tags

, , , ,

Hvorfor hopper jegHvorfor hopper jeg er skrevet av tretten år gamle Naoki Higashida fra Japan. Han ble diagnosert med autisme da han var seks år. Etterhvert lærte han seg å kommunisere ved hjelp av en alfabettabell hvor de førti mest brukte japanske tegnene var skrevet ned. Han ble flinkere og flinkere og skriver nå historier og blogger i tillegg til at han har skrevet denne boken om hvordan det er å være autist.

Boken er delt opp i små kapitler hvor Naoki svarer på Uten navnspørsmål. Ordene hans er både enkle og kompliserte. Han forklarer enkelt hvordan det er å være autist, men samtidig er det komplisert for oss som står på utsiden. Det var imidlertid flere av kapitlene som satt spor hos meg. Tanker jeg ikke hadde tenkt før og spørsmål jeg ikke har stilt. Hvorfor liker for eksempel en person med autisme ikke berøring? Hva gjør at en autist trives så godt i vann eller ute i naturen?

Svarene får du i boken og jeg anbefaler deg virkelig å ta deg tid til å lese denne.

Naoki Higashida

Naoki Higashida

Enten du kjenner noen med autisme eller ikke. En dag får du kanskje bruk for å vite hvordan du skal kommunisere, ta deg tid og få kontakt med et barn med spesielle behov.

Mange har skrevet lange og flotte anmeldelser om denne boken, og istedenfor å prøve å etterligne dem får du en liste over gode anmeldelser her:

Boken har jeg fått av Pantagruel forlag

[http://www.youtube.com/watch?v=o1YPtBAcJ7w]