Tags

, , , , , , ,

Det er tirsdag og på tide med et nytt innlegg om en bok som står på hylla og venter på å bli lest. Flere bøker finner du hos Beathes bokhylle.

I dag har jeg valgt ut en bok som egentlig har stått på vent en god stund, men som aldri har forlatt den lille hyllen jeg har ved siden av stolen. Der står bare det jeg virkelig har lyst til å lese, og denne er blant dem jeg gleder meg til. Neil Gaiman og Michael Reaves har skrevet to bøker sammen. Den første; Interworld, leste jeg i 2011. The silver dream, som jeg har tenkt å dra frem i dag, er en direkte fortsettelse på Interworld.

InterworldInterworld handler om Joey Harker. Det rareste med han er at han absolutt ingen retningssans og kan gå seg vill mellom skolen og hjemme eller på vei fra soverommet til kjøkken. En dag skolen er ute på tur går Joey seg selvfølgelig vill og havner i en merkelig tåke. På den andre siden er alt anderledes, bilene er i sterke farger, politibilene blinker i grønt og gult og da han endelig kommer hjem finner han ut at han ikke eksisterer lenger. Selvfølgelig har dette sin forklaring, og det viser seg at Joey er en gutt som kan finne veien mellom verdener. Der har han retningssans.

The silver dream er som sagt fortsettelsen på Interworld. Jeg har ikke lyst å skrive The silver dreamhvordan Interworld ender, men kan si at den er meget spennende. Bøkene er beregnet på 9 – 12 åringer, men er spennende nok til å bli lest av ungdommer. For meg er det sånn at hvis det står Neil Gaiman på en bok så leser jeg den, og siden han også skriver barnebøker, leser jeg barnebøker!

På Goodreads kan du lese:

Sixteen-year-old Joey Harker has just saved the Altiverse—the dimension that contains all the myriad Earths—from complete destruction. After mastering the ability to walk between dimensions, Joey and his fellow InterWorld Freedom Fighters are on a mission to maintain peace between the rival powers of magic and science who seek to control all worlds.

When a stranger named Acacia somehow follows Joey back to InterWorld’s Base, things get complicated. No one knows who she is or where she’s from—or how she knows so much about InterWorld. Dangerous times lie ahead, and Joey has no one to rely on but himself and his wits—and, just maybe, the mysterious Acacia Jones.

Full of riveting interdimensional battles, epic journeys between worlds, and twists and turns along the way, this sequel to the New York Times bestselling InterWorld is a thrilling, mind-bending adventure through time and space.