Tags

, , , , , , ,

Boken på vent er et boktema hos Beates bokhylle og et fint tema å være med på hver uke.

I dag har jeg fri på jobb, men det betyr ikke at jeg har en stille dag. I går kveld kom jeg tilbake fra København og i dag skal jeg ha første møte med noen andre bloggere. Vi skal sammen holde foredrag om blogging for Folkeakademiet i Rogaland. Selve foredragsturneen er i november, men vi må begynne å planlegge og skrive foredraget nå. Men Boken på vent har jeg alltid tid til, selv om jeg ofte må skrive kommentarene på onsdagen.

Boken jeg har på vent i dag er De blåeste øyne av Toni Morrison. Den har jeg hatt lyst til å lese en stund, og nå har jeg lånt den på biblioteket.

Forfatterens debutroman fra 1970, skildrer en fattig familie i en liten by i 1940-tallets Ohio. Den elleveårige datteren Pecola ber til Gud hver kveld om å få blå øyne. Hun er sikker på at om hun bare får blå øyne, vil hun bli vakker, elsket og lykkelig. Foreldrene vil slutte å slåss, faren vil slutte å drikke, broren vil ikke lenger stikke av, og hjemmet vil bli fylt med kjærlighet i stedet for hat. Drømmen om blå øyne blir Pecolas fluktvei fra ensomhet, vold og fattigdom. © DnBB AS