Tags

, , , , , , ,

Boken på vent er et boktema hos Beates bokhylle og et fint tema å være med på hver uke.

Tirsdagen er min fridag. Jeg jobber 75% og kan derfor unne meg den luksus å ha en fridag. Det er likevel ofte en travel dag siden jeg da må legge alle typer avtaler til denne dagen. Men som regel kan jeg likevel sove litt lenger enn de andre dagene og det er deilig!

Min bok på vent denne uken er Oryx og Crake av Margaret Atwood. Jeg leste en diktsamling kalt Thriller suite av henne på Wattpad og falt helt pladask, så nå har jeg valgt meg ut denne boken som første bok. Jeg har også tatt med meg hjem diktsamlingen Susanna Moodies dagbøker av Atwood og skal kose meg med den på kvelden. Onyx og Crake fikk jeg fra hovedbiblioteket sist uke så den også står blant de første bøkene som skal bli lest.

Snømann er fortelleren i denne fremtidsromanen. Han er en av få overlevende etter en miljøkatastrofe som har etterlatt en jord full av vrakgods og avfall og lumske rovdyr som er avlet fram i laboratoriene. Han er omgitt av crakerne, genspleisede menneskelignende vesener, som han har reddet fra utryddelseskatastrofen. Hver dag blir en kamp for mannen som opprinnelig het Jimmy, som ble fanget inn av den maktglade og geniale Crake, og som elsket Oryx. Dette er den første boken i en trilogi. (Bokelskere.no)