Tags

, , ,

Jeg har en stund tenkt på at det kunne være fint med en gjesteblogger, og siden mannen min er interessert i mat og kokebøker tenkte jeg at han kunne fylle oppgaven. Han har utviklet et konsept kalt smartmat og kaller seg selv Smartkokken. Det vil komme flere kokebok omtaler fra ham, men vi starter med et intervju slik at dere kan bli bedre kjent.

Kan du fortelle litt om hvordan din interesse for matlaging startet?

Jeg var mye på besøk hos mormor og morfar som liten og der bodde også min onkel Dag Einar som var kokk. Han lærte meg masse grunnleggende og det var vel da interessen og lysten på å lage mat ble til

Hvilke områder innen matlaging interesserer deg mest?

Sjømat og ikke minst sunn mat med god smak er det jeg brenner mest for.  Mat skal være morsomt å lage og ikke ta for lang tid men den skal lages fra bunnen av allikevel. Ofte er det enklere og raskere enn folk tror.

Hva står Smartkokken for og hvilken ide ligger bak dette konseptet?

Smartkokken er mitt konsept og en retning innen karbohydratredusert kost. Sunn mat som passer for alle.  Meningen er å kute kraftig ned på hvitt mel og sukker slik at man unngår blodsukkerfall og at søtbehovet blir mye mindre. Dessuten gir kosten sunnere hud og blankt hår og det er vel en ”bivirkning” som alle liker.  Hvis man bare ”må ha” brød, pasta o. l så er det helkorn som gjelder

Hva er det kjekkeste for deg å lage? Hvilken setting liker du best å lage mat i?

Jeg liker egentlig å lage alt mulig men er vel svak for asiatisk mat egentlig. Mat med ulike teksturer er alltid et pluss og jeg er stadig på jakt etter nye ideer og oppskrifter. Liker også å lage mat til mange mennesker men ikke så glad i a la carte. Matlaging skal være moro og jeg nyter alt ved mat… til og med planlegging og innkjøp.

Hvilke ulike arenaer innenfor dette området har du jobbet med?

Har jobbet med det aller meste.. fra pakistansk restaurant til sykehjem. Flere hoteller og restauranter innenfor de fleste områder. Lager dessuten middag for hele kirken der jeg går ved ulike anledninger. Tar også små oppdrag som konfirmasjoner, brylluper o.s.v.

Hvordan ser du på det å anmelde kokebøker?

Kokebøker er et must selv for kokker. Mange av tingene vi lager har ikke oppskrift men er basert på erfaring og basis teknikker. Kokebøker er der jeg finner inspirasjon og nye smakskombinasjoner. Man blir aldri utlært i kokkefaget så andre kokkers oppskrifter er som godteri på en lørdag. Det gir glede og nytelse. Det å anmelde disse blir noe nytt men også noe jeg gleder meg til. Håper å kunne formidle kokebokas verdi på en inspirerende og objektiv måte… så langt det går å være objektiv som kokk da! Jeg er også glad i utfordringer så dette blir spennende