Tags

, , , , , , , , ,

Tingen på terskelen og andre hårreisende historier er en liten bok skrevet av den amerikanske grøsser og science fiction forfatteren H.P. Lovecraft (Howard Phillips Lovecraft). Novellene i denne samlingen er det Øyvind Myhre og Einar Engstad som har valgt ut.

Tingen«Ja det er sant at jeg har skutt seks kuler gjennom hodet på min beste venn».
Slik starter den første av disse fem nervepirrende skrekkhistoriene, der leseren føres inn i en ukjent verden dominert av ondskapens, mørkets og vanviddets makter.

H.P. Lovecraft døde i 1937, før noen av bøkene hans ble publisert. Men i dag anerkjennes han som en av de største innen grøsser- og fantasy-litteratur i forrige århundre. Han har skrevet mest noveller og de selges i millionopplag både i Europa og USA.

Det er fem gode grøsserhistorier i denne boken, men de bærer noe preg av at de ble skrevet rundt 1900. Tingene som skremmer er vel noe andre enn de som blir brukt i dagens grøssere, men samtidig er novellene skremmende nok. Spesielt to av dem gjorde inntrykk på meg. I den ene finner vi en maler som lager malerier av demoner og i den andre en mann som får besøk fra planeten Yuggoth.

Novellene er vel verd å bruke litt tid på, om du velger denne samlingen eller en annen.