Tags

, , ,

Boken på vent, som er et boktema hos Beates bokhylle, er denne uken Majorens siste forelskelse av Helen Simonson.

I dag er det Verdens bokdag. Gratulerer med dagen!

Jeg skal om noen få minutter på jobb og da skal vi feire. Skolebibliotekaren har laget en løype gjennom biblioteket hvor elevene, på ulike poster, får vafler, blir lest høyt for, får høre litt lydbok, skal svare på spørsmål osv. I tillegg får lånerne våre kaffe når de kommer og får slettet purregebyret sitt, hvis de har noe.
(I tillegg må jeg ta meg av transporten mellom bibliotekene i dag, men det skal nok gå bra).

Boken jeg har på vent har et nydelig cover og høres virkelig god ut. Det høres ut som en kosebok. Så det er en jeg ser frem til å lese.

Noen ganger overvinner kjærligheten alt. Bli med på en reise til Edgecombe St. Mary, en søvnig, erkebritisk landsby, og møt det herlige persongalleriet i denne sjarmerende romanen om moden kjærlighet og det generelle forfallet i tiden. Den pensjonerte majoren Ernest Pettigrew lever et liv i pakt med gode, gamle engelske tradisjoner: Ære, utsøkte omgangsformer og en kopp ordentlig brygget te er blant de tingene han setter høyt i livet. Men via brorens plutselige død innleder han et uventet vennskap med fru Ali, landsbyens pakistanske butikkinnehaver. Plutselig og overraskende stiller dette vennskapet ham i et helt nytt lys i landsbyens – og hans egen sønns – øyne, og han innser gradvis at hans verden er bygd på løgner.Majorens siste forelskelse er en ukonvensjonell og hjertevarm romantisk komedie som også makter å sette søkelyset på sentrale konflikter i dagens samfunn