Tags

, , , , , , , ,

Mørke rom er en thriller skrevet av den amerikanske forfatteren Gillian Flynn. Jeg har tidligere skrevet om Åpne sår av samme forfatter, og hjemme står en ny bok; Flink pike jeg snart skal begynne på.

Libby er syv år gammel da moren og de to søstrene hennes blir myrdet, og broren Ben blir senere dømt for ugjerningen. Som voksen blir Libby kontaktet av The Kill Club, en forening som er sykelig opptatt av beryktede drapssaker, som ønsker å bevise at Ben er uskyldig dømt. Libby ser muligheten til å tjene penger på historien sin, og påtar seg å oppsøke aktører fra den natten mordene skjedde.

Libby er blitt voksen, men helt ute av stand til å leve et vanlig liv med det det inneholder av forpliktelser. Hun lever på restene av forsikringssummen etter mordet på sin mor og søsken, men nå er det snart ingen penger igjen og hun må gjøre noe. Det passer godt å bli kontaktet av The Kill Club. En gruppe mennesker som er fascinert av mord og som gjerne vil kjøpe ting Libby har etter sin familie. Men, de er også oppsatt på å frikjenne Libbys bror Ben. De mener han umulig kan stå bak denne ugjerningen.

Libby er ikke enig, men hun går med på å snakke med vitner og mennesker som kanskje hadde noe med mordene å gjøre. Hun besøker også sin bror i fengselet for første gang. Gradvis forstår Libby at The Kill Club har et poeng og hennes kamp for å få frigitt Ben starter.

Dette er en psykologisk thriller og det tilsier at det skjer mye spennende, en god del skremmende og at der er mange følelsemessige problemer. Libby er så følelsemessig avstumpet. Nei, det er nok rettere å si at hun er så full av angst at hun ikke klarer leve. Men denne jakten hjelper henne å komme ut av skallet og å konfrontere sine demoner fra barndommen. Både denne boken og Åpne sår er to fantastisk fine thrillere og jeg anbefaler deg å lese dem!

Boken har jeg fått fra Font forlag.