Tags

, , ,

Anette hadde et boktema der vi skrev om våre favorittforfattere fra A-K. Dessverre valgt Anette å gi seg men hun skrev at hvis noen ville fortsette var det helt i orden. Jeg har lyst til å fortsette ut alfabetet, men å finne noen på ÆØ og Å er ikke så enkelt. Men her er hva jeg fant:

Finn Øglænd

Finn Øglænd (født 7. oktober 1957 i Stavanger) er en norsk forfatter, lyriker, oversetter og litteraturkritiker. Han vokste opp på et småbruk ved Tananger i Sola kommune.

Øglænd har tatt Forfatterstudiet i Bø. Han har arbeidet ved Skrivekunstakademiet i Hordaland. Han debuterte i 1983 med diktsamlingen Det opplyste landskapet. Han er en svært produktiv forfatter, og har arbeidet både som lyriker, romanforfatter og forfatter av barne- og ungdomsbøker. Øglænd har mottatt flere litterære priser. For ungdomsboka Dei penaste jentene på TV (2001) mottok han både Sunnmørsprisen og Skolebibliotekarforeningens litteraturpris. I 1998 ble han nominert til både Brageprisen og Norsk litteraturkritikerlags barnebokpris for ungdomsboka Fem dagar, fire netter.

PS: Jeg fant egentlig en forfatter på Å. Men han var det knøtt umulig å finne bilde av! (Erlend Aas)

Kilde: Wikipedia