Tags

, ,

Anette hadde et boktema der vi skrev om våre favorittforfattere fra A-K. Dessverre valgt Anette å gi seg men hun skrev at hvis noen ville fortsette var det helt i orden. Jeg har lyst til å fortsette ut alfabetet. Så her er min favorittforfatter på U.

Helene uri

Helene Uri er født i 1964 i Stockholm. Hun er en norsk forfatter, språkforsker og professor. Og har utgitt både faglitteratur, barne- og ungdomsbøker og romaner.

Hun debuterte i 1995 med ungdomsromanen Anna på fredag. Og i 1998 fikk hun Kulturdepartementets fagbokpris for Den store faktaboka om språk. I 2008 ble hun innvalgt i Det Norske Akademi, og i 2011 ble hun valgt til medlem av akademiets presidium. Fra 2010 er hun styremedlem i Språkrådet. Hun er videre jurymedlem for Nordisk råds litteraturpris.

Uri var førsteamanuensis ved Institutt for lingvistiske fag ved Universitetet i Oslo fra 1998, frem til 2005, da hun sluttet for å bli forfatter på fulltid. Fra 2012 er hun professor II i kreativ skriving ved Norges Kreative Fagskole.