Tags

, , ,

Boken på vent, som er et boktema hos Beates bokhylle, er denne uken Askepott av Kristina Ohlsson. Jeg har lest krimromanen Englevaktene av Ohlsson. Askepott ser ut til å være den eneste andre boken til denne forfatteren som er oversatt fra svensk.

Nå er det tidlig morgen og jeg skal straks gå på jobb, jeg har vært sykemeldt ganske lenge og begynte igjen i går, så både er det uvant å stå opp så tidlig og uvant å tenke jobb. Men det er fint å være tilbake. Allerede i går dro jeg med meg hjem to bøker. Det er den store faren med jobben min; Det blir hele tiden gitt ut så mye spennende nytt at det er tøft å begrense seg og å lese det man allerede har i ulest hylla. Men tilbake til Askepott. Den handler om dette;

En liten pike forsvinner på sentralstasjonen i Stockholm og faren blir raskt mistenkt. I en annen del av Sverige lever en ung kvinne i skjul, redd for å bli funnet av mannen som hun først trodde var den prinsen og befrieren hun hadde ventet på helt siden barndommen. Hun vet bedre enn noen andre hvorfor piken på toget er forsvunnet, og enda en gang forbereder hun seg på å flykte. Etterforskningen ledes av den legendariske politimannen Alex Recht, den ivrige kriminalbetjenten Peder Rydh samt den sivilansatte etterforskeren Fredrika Bergman.