Tags

, ,

En ny søndag og en ny smakebit fra boken jeg leser. Dette er et boktema hos bloggen Flukten fra virkeligheten. Et boktema hvor du kan finne smakebiter fra en hel rekke flotte bøker. Denne første søndagen i 2013 har jeg tenkt å begynne på Anneli Klepps Fred i tusen biter. Jeg har hørt mye fint om den og håper det skal være en bok etter min smak. Boken begynner slik;

Regnet hamret mot ruten. Været oppførte seg som om det ville inn.
Norah satt inne. I sengen, med beina i kors. Kjente at hun frøs. Hadde dagboken i fanget. Pennen i hånden.
Hånden med pennen satt fast mot dagboksiden. Null flyt på blanke ark. Hun holdt ikke ut. Holdt ikke ut å være seg selv. Regnet der ute. Kulden. Mens hun selv var sperret fast. Inne. I seg selv. I kroppen. Med tankene sine.
Ordene deres.
Stygg. Ikke en av oss.

Livsbejaende roman om hvordan et møte kan forandre livet vårt, uansett hvor mørkt det ser ut. Norah holder knapt ut å være seg selv. Det er som hun er sperret inne i fortiden og ikke kommer ut. Og det er ingenting hun kan gjøre. Ingen hun kan snakke med. Hun føler seg naken, sårbar og helt alene. Einar er på feil sted til feil tid. Han overbeviser seg selv om at det han har sett, ikke angår ham. Men livet blir mer og mer ubehagelig, både hjemme og på trening. Hva er galt med ham? To parallelle historier. To liv får en ny retning. En bok om vennskap og forandringer og om å finne sin vei ut av mørket.