Tags

, , , , ,

En ny søndag og en ny smakebit fra boken jeg leser. Dette er et boktema hos bloggen Flukten fra virkeligheten, hvor du også kan finne en masse smakebiter fra forskjellige blogger. Jeg har tenkt å begynne på Stolthet og fordom i dag for etterpå å lese Døden kommer til Pemberley. Jeg tenkte jeg trengte en oppfriskning på historien i Stolthet og fordom før jeg gikk over til å lese om hvordan det går med karakterene i Døden kommer til Pemberly. Men først må jeg lese ferdig den vakre krimromanen Skjulte liv av Louise Penny. Smakebiten kommer også derfra, fra side 49;

Ja, det er snodig, ikke sant? Jeg klarer ikke huske det. Og som jeg sa, er jeg dessverre som oftest helt bortreist i min egen tankeverden. Aldri i dype eller viktige tanker. Moren brukte å si at visse personer prøver å være to steder på samme tid. Jeg, derimot, befinner meg som regel ingen steder. Ben lo, men Nichol syntes innerst inne at det var fryktelig av en mor å si noe slikt til barnet sitt.
Hun hadde selvfølgelig rett. Se på denne dagen. Det vakre solskinnet. Jeg går gjennom en praktfull skog, skjønn som et postkort, men legger ikke merke til noe som helst, bortsett fra kanskje senere en gang, når jeg er at annet sted og tenker tilbake på denne spaserturen. Det virker som om hjernen min konstant befinner seg ett skritt bak kroppen.

Dette er en vakker krimroman, med flotte beskrivelser av både omgivelsene og menneskene. Forlaget skriver; Da den gamle læreren Jane Neal blir funnet død i skogen ved småbyen Three Pines i Canada, må førstebetjent Armand Gamache finne ut hvorfor hun er blitt skutt med ei jaktpil. Han skjønner at alt ikke er som det skal i småbyen, og han må finne sannheten før det er for seint. Dette er den første boka om førstebetjent Gamache fra Sûreté du Québec.