Tags

, , , , ,

En kan ikke skrive bokblogg uten å få med seg den diskusjonen som verserer på ulike blogger og som ble tatt opp på bokbloggertreffet. Nå skal det sies at jeg ikke var der, så jeg har fått med meg diskusjonen fra de ulike bloggene jeg leser. På Melusines blogg fant jeg skrevet hva jeg mener; og jeg siterer;

…og spesielt interessant er diskusjonen som har gått for seg i det siste om at det bør være noen retningslinjer for hvordan man skal blogge, noe jeg er svært uenig i. Det er en av fordelene med en blogg, man kan gjøre akkurat som en vil med tanke på innhold, hensikt og utforming. I utgangspunktet ganske enkelt; kommer man over en blogg man ikke liker trenger man ikke gå tilbake.

Jeg kan være enig i at all hjelp til å utvikle seg selv og bloggen og til bli et «bedre» og sterkere menneske med større evne til å formulere seg er positivt. Men det tror jeg det er veldig viktig kommer av positive tilbakemeldinger og positiv kritikk. Ikke av regler og retningslinjer. Det er svært viktig for meg at dette er min blogg, jeg skal kunne være med på så mange boktema jeg ønsker pr uke, jeg skal kunne velge å ha med handlingsreferat, jeg skal kunne være med i bokbloggturneen osv.  Uten at andre bloggere skal kunne si at det er feil av meg. Samtidig er jeg veldig positiv til tilbakemeldinger i kommentarfeltet. Jeg vil gjerne bli bedre til å skrive og til å utvikle bloggen min i en positiv og «bedre» retning. Så alle kommentarer mottas med takk, også kritiske kommentarer. Men det er likevel MIN blogg, det er JEG som velger hva som skal stå her.

Jeg siterte noen ord på twitter som summerer opp min mening:

Vær deg selv! Ikke la andre fortelle deg hvordan du skal være eller hvordan du skal leve. Du er den eneste av ditt slag, ikke utrydd deg selv.

Bøker jeg leste forrige uke:

 • Felicia forsvant – Jørn Lier Horst
 • The Facts in the case of the departure of Miss Finch – Neil Gaiman (Tq)
 • Landets eldste mann er død – Jørn Lier Horst (Tq)
 • The Dark Tower: The battle of Tull – Stephen King (Tq)
 • Hitchhikers guide to the galaxy – Douglas Adams (Tq)
 • Fables vol 11: War and pieces – Bill Willingham (Tq)
 • Fables vol 12: The dark ages – Bill Willingham (Tq)
 • Fables vol 13: The great fables crossover – Bill Willingham (Tq)
 • Kjære deg, min kjære – Levi Henriksen
 • Mørkets gjerninger – Nils Nordberg
 • En fortælling om to byer – Charles Dickens
 • Rosa prosa og jenter og kåthet – Ida Roggen
 • Skyggerom – Jan-Erik Fjell
 • Roser, kyss og døden – Maria Lang
 • Tre små koner – Maria Lang

(Tq er tegneserier)

Bøker jeg anmeldte forrige uke:

Bøker jeg leser nå:

 • Hounded – Kevin Hearne
 • Mord i august – Maria Lang
 • Utvalgte dikt – Kolbein Falkeid
 • Når havet stilner – Jørn Lier Horst

Bøker jeg planlegger å lese denne uken:

 • De fire siste ting – Paul Hoffman
 • Rosa elefanter – Karen Brunk Holmqvist

Bøker kjøpt, lastet ned eller fått:

 • Roser, kyss og døden – Maria Lang
 • Agenten – Fredrik Schmidt Fotland
 • Julebrevpikene – Karin Bjørset Persen
 • Dødelige masker – Sally Goldenbaum
 • Farlig mønster – Sally Goldenbaum
 • Oppskrift på mord – Sally Goldenbaum
 • Lunch: En liten bok om gode kolleger – Børge Lund
 • Det ville østen – B. MiRee Abrahamsen
 • Jentene fra balletten – Monica Yndestad
 • Fuglehjerne – Johanna Simisalo
 • Det som venter på meg – Perinoush Sanyee
 • Åpne sår – Gillian Flynn
 • Ensomme hjerter – Lotte Hammer
 • Elvis likte ikke fisk – Atle Nielsen
 • Stormen – Frode Granhus
 • Det røde huset – Mark Haddon