Tags

, , , , , , , , ,

Jakthundene er den åttende boken i serien om William Wisting, skrevet av krimforfatteren og politimannen Jørn Lier Horst.

rp_jakthundene.jpegFra forlaget;

William Wisting var etterforskningsleder da unge Cecilia Linde ble drept. 17 år senere har det kommet for en dag at bevisene som felte gjerningsmannen var forfalsket, og William Wisting suspenderes og settes under etterforskning. Nå må han på egen hånd og i skjul finne ut hvem av deres egne som konstruerte det falske beviset. Så forsvinner en ny, ung kvinne.

Denne boken er litt anderledes enn de andre bøkene om William Wisting fordi han blir suspendert og må drive etterforskning uten å kunne bruke politiets ressurser. Ikke det at det stopper Wisting! Han er dyktig nok til å finne spor politiet har oversett og han får god hjelp av sin datter Line som er journalist i VG og den tidligere åstedsteknikeren Finn Haber.

En ung kvinne ble drept for 17 år siden. Rett etter at en annen kvinne forsvant. Men politiet klarte aldri finne noen sammenheng mellom de to sakene og etterforsket dem hver for seg. En mann ble pågrepet og dømt for den ene saken, men etter at han slippes ut klarer han og advokaten hans å finne ut at ett av bevisene mot ham var forfalsket. Som etterforskningsleder får Wisting skylden for dette og suspenderes.

Wisting klarer å få med seg etterforskningmateriale om denne saken da han forlater politihuset, og på hytta skaper han sin egen etterforskningssentral. Ikke lenge etter forsvinner enda en ung kvinne og Wisting tror at denne saken, og kanskje den eldste forsvinningen også, er del av en serie kidnappinger. Han går igjennom de bevisene han klarer å finne og ved god hjelp av Line, finner han til slutt svarene. (Slik Wisting selvfølgelig gjør).

Dette er en ny spennende og interessant krim fra Lier Horst. Han skriver utrolig bra krim og leverer hver gang. Jeg oppdaget etter å ha lest denne boken at jeg ikke hadde lest de første krimromanene til Lier Horst (jeg har bare lest de tre siste). Så nå er jeg igang med bok nr 1; Nøkkelvitnet og skal lese de fem bøkene jeg ikke har lest. Også Nøkkelvitnet er en fornøyelse. Jeg liker måten Lier Horst skriver krim på, både selve mordet og det som skjer i politiet, blant vitner og med bevisopptak. Men også det personlige en lærer om Wisting i hver bok. Han er en fin mann, om ikke en slik type mann jeg kunne levd med! Jørn Lier Horst sine bøker anbefales alle som liker en god krim!

Denne boken er et anmeldereksemplar jeg har fått fra Gyldendal.