Tags

, , , , , ,

I dag er det en ny utfordring fra bloggen Flukten fra virkeligheten; med En smakebit på søndag. I denne utfordringen skal en åpne boken en leser og finne et par setninger en kan dele uten å røpe for mye av handlingen. Videre legger en igjen en link til bloggen sin i inLinkz på bloggen Flukten fra virkeligheten.

Jeg leser enda The Moonstone av Wilkie Collins som jeg egentlig skulle vært ferdig med til i Lesesirkelen 1001 bøker for april.

Smakebiten er fra side 49:

«You choose a cigar, you try it, and it dissapoints you. What do you do uppon that? You throw it away and try another. Now observe the application! You choose a woman, you try her, and she breaks your hearth. Fool! Take a lesson from the cigar-case. Throw her away and take another!»
I shook my head at that. Wonderfully clever, I dare say, but my own experience was dead against it. «In the time of the late Mrs. Betteredge,» I said «I felt pretty often inclined to try your philosophy Mr. Franklin. But the law insists on you smoking your cigar, sir, when you have choosen it!

Rachel Verinder, en ung engelsk kvinne, arver en stor indisk diamant på hennes 18. fødselsdag. Det er en arv fra hennes onkel, en korrupt engelsk offiser som tjenestegjorde i India. Diamanten er av stor religiøs betydning, så vel som svært verdifull, og tre hinduistiske prester har viet sitt liv til å hente den tilbake. Rakels 18. fødselsdag feires med en stor fest med gjester som inkluderer hennes fetter Franklin Blake. Hun bærer Moonstone på kjolen den kvelden og diamanten blir sett av alle, inkludert noen indiske gjøglere som ringer på i løpet av kvelden. Senere den natten er diamanten stjålet fra Rakels soverom, og det blir satt igang en etterforskning. Boken er delt opp i historier fortalt av noen av hovedpersonene og forteller på den måten om det komplekse plottet, det påfølgende arbeidet med å forklare tyveriet, identifisere tyven, spore steinen og få den tilbake.