Tags

, , , , ,

Det er torsdag og et nytt boktema hos Anettes bokboble. Denne gangen vil Anette gjerne høre om hva jeg skal lese i påsken.

Jeg har laget meg en skal lese liste for påsken, men jeg er redd jeg har vært litt overambisiøs (listen inneholder 11 bøker!). Noen bøker er jeg likevel sikker på at jeg får lest, og blant dem er:Liberty av Jakob Ejersbo

Liberty er annen bok i en frittstående trilogi – første bok, Eksil, kom på norsk i 2010 – og er et posthumt storverk av en av Danmarks viktigste yngre forfattere. Det er en barsk, tøff og dønn ærlig roman om to unge menn på vei inn i voksenlivet. Man vil aldri se på Afrika på samme måte etter å ha lest denne boken.

Hånden som først holdt min av Maggie O’Farrell

Hånden som først holdt min er en vakker historie om kjærlighet, tap og håp av forfatteren av Hva skjedde med Esme Lennox? Romanen har fått fantastiske anmeldelser, er vinner av den prestisjetunge Costa Novel Award 2010, har ligget på Amazons Best Fiction of the Year-liste og er solgt til en rekke land.

Ville hester av Jeanette Walls

Dette er den sanne historien om Lily Casey Smith, Jeannette Walls fantastiske, hardt arbeidende og alltid smilende bestemor. Seks år gammel arbeidet Lily med å temme farens hester på familiens gård. 15 år gammel dro hun hjemmefra for å bli lærer i en avsidesliggende landsby. For å komme seg på jobb måtte hun ri 80 mil, helt alene, på en ponni.

Jenta med snø i håret av Ninni Schulman

Journalisten Magdalena har flyttet med sønnen sin fra Stockholm og til hjembygda i Nord-Sverige og fått ny jobb i lokalavisen. Bygda er sterkt rystet etter at den pliktoppfyllende jenta Hedda som alle kjenner, er forsvunnet. Magdalena engasjerer seg og begynner sine egne undersøkelser, men må snart innse at den lille bygda gjemmer på hemmeligheter som en eller annen gjør hva som helst for å skjule.

Ildvitnet av Lars Kepler

Et uhyggelig mord skjer på en institusjon for «vanskelige» tenåringsjenter. Ingen har sett noe. Ingen vil fortelle noe. Sporene fører Joonna Linna i retning av Vicky, som forsvant samme natt som mordet. Samtidig ringer det spiritistiske mediet Flora Hansen til politiet. Først vil hun ha penger for å snakke, snart ber hun dem bare desperat om å lytte.