Tags

, , , ,

I  Bokbloggerturnéen er det i dag min tur til å blogge om boken Dronningen av Myrion av Bjørg Øygarden. I går blogget Lesejenta om boken og i morgen er det Julies bokbabbel sin tur.

Ved hjelp av en skummelt vakker dame med tolv fingre, en forgiftet sjokolade og sykehusrom nr 209, havner Berit, Johan Olav og Jakob + Jakobs sure mormor plutselig i Myrion. Riket er i fare og dronningen trenger hjelp. Det legges meget skumle planer i Myrion, og redningen ligger i hendene til tre helt vanlige barn fra Jorden. Det kunne like gjerne vært deg!

Ved første øyekast virker dette å være en ganske enkel og grei fantasy bok, men la deg ikke lure. Den er noe langt mer. Dronningen av Myrion er et oppkomme av nye og forfriskende handlinger, dyr, blomster og karakterer. Den inneholder en mengde med ideer som ikke har vært publisert i en fantasy historie før, og det er så flott å lese en fantasy bok som ikke ligner andre fantasy bøker!

Berit, Johan Olav og Jakob må stille opp i tre konkurranser som de ikke har noen som helst forutsetninger for å vinne. Johan Olav skal skyte på blink, Berit skal konkurrere i skjønnhet og Jakob skal sjarmere grevinner. Premien hvis de vinner er trollmannen Helio. Men hvis de taper må den nydelig dronningen av Myrion; Alimande, gifte seg med den alvorlige tambanittiske kongen Bu.

De tre barna går gjennom en ganske stor forandring mens de er i Myrion. De oppdager vennskap og de lærer mer om hvordan oppførselen deres har påvirket andre, og i bunn og grunn dem selv. De blir satt på prøve, og de må oppdage hvordan deres egne kvaliteter kan bli brukt positivt.

Dette er en forfriskende og flott fantasy bok. En fin bok for aldersgruppen 9-13. Både til å lese selv, men også som høytlesingsbok. Jeg ble tatt med til Myrion og koste meg med karakterene og de mange, nye, ideene Bjørg Øygarden har tilført denne boken. Anbefales!