Tags

, , ,

Aldri en torsdag uten boktema hos Anettes bokboble. Denne gangen vil Anette at vi skal skrive om den boken vi leser akkurat nå. Hos meg blir det de tre bøkene jeg leser akkurat nå.

I stuen ligger Vekten av stillhet av Heather Gudenkauf.

To familier opplever at døtrene forsvinner fra sengene sine i løpet av natten. Den ene, syv år gamle Calli Clark, er stum som følge av en traumatisk opplevelse. Nå som hun er forsvunnet frykter moren at det er hennes avgjørelse om å bli i et dårlig ekteskap som har kostet henne datteren.

Jeg er ikke kommet så langt enda så jeg har flere spørsmål enn svar, men boken virker lovende. Den handler om to barn som forsvinner og det er et tøft og veldig tragisk emne for en bok, men jeg synes likevel boken er skrevet på en fin og lett måte.

Ved pc-en ligger Fryktens følgesvenn av Frid Ingulstad (bok 2 i serien Ildkorset).

Marine ble gravid etter å ha blitt voldtatt av sin stefar, Knut. Det er dødsstraff for samleie mellom slektninger, og en stefar regnes som slekt. Familien klarer ikke å skjule sannheten, og Marine blir fengslet. Hun klarer imidlertid å rømme før dommen blir fullbyrdet, og hun slår seg etter hvert sammen med en annen rømling, Hallgrim.

Denne serien fikk jeg anbefalt av mor, som har jobbet som bibliotekar ved det samme biblioteket som meg. Handlingen er satt til det området jeg bor i og mitt pikenavn ble allerede nevnt i bok en. Bøkene er foreløpig bedre enn jeg trodde de ville være.

Og til slutt; på sengekanten ligger Vinterbyen av Arnaldur Indridason.

En mørkhudet gutt blir funnet død og fastfrosset i en blodpøl utenfor en blokk i Reykjavík. Erlendur og kollegene hans går i gang med etterforskningen, men møter atskillig motvilje i jakten på den som har etterlatt gutten i snøen for å dø. En dopdealende innvandrergjeng, en rasistisk lærer og en gammel sedelighetssak er blant sporene som dukker opp underveis.

Jeg liker bøkene til Arnaldur Indridason og har tatt med meg hjem de tre jeg ikke har lest. Det er perfekt sengelektyre!