Tags

, ,

ØnskebokØnskebok.no er en morsom og intuitiv måte å søke etter bøker på, basert på lesernes egne erfaringer og personlige valg. I tradisjonelle bokdatabaser må du kunne navnet på en forfatter, en bok eller sjanger. Med ønskebok.no kan du i stedet velge bok etter humør og stemning. Er du trist vil du kanskje ha en glad bok – eller hva med en bok som er enda tristere enn deg? Du velger, klikker «søk» og vips får du en liste over bøker som svarer til ønskene dine!

Ønskebok.no er det perfekte verktøyet for deg som har lyst til å lese, men ikke helt vet hvilken bok du skal velge.

Når du kjenner tittelen på boka, er det lett å finne den på biblioteket eller i bokhandelen. Det samme gjelder for sjanger, som krim og fantasy. Men tenk på alle de fantastiske bøkene du ikke vet eksisterer og som er akkurat de historiene du aller helst vil lese. Hvordan skal du finne dem? Ønskebok.no gir deg nettopp søkevalg som ikke er tilgjengelige andre steder. I stedet for å se etter en krimroman, kan du se etter en bok som er uventet, brutal og litt trist. Eller en krevende bok som er morsom og inneholder mye sex. Du kan også søke etter handlingstype, type hovedperson, og stedet boka er lagt til.

Ønskebok.no finner bøker som passer til ønskene dine. Hvis du ikke liker forslagene, endrer du søket ditt og prøver igjen – det fins millioner av kombinasjonsmuligheter!

Når du har funnet ønskeboka di, kan du sjekke om den fins på biblioteket. Klikk «lån», og følg instruksjonene. Dersom biblioteket ditt ikke har boka, kan den lånes inn fra et annet bibliotek. Spør personalet.

Bibliotekansatte i hele landet står for innleggelsen av data. De har fått spesialopplæring i konseptet, slik at basen skal være konsistent og gjenkjennelig. Norske folkebibliotek har spilt en nøkkelrolle i å teste nettstedet med et stort antall brukere og å markedsføre det gjennom nettverka sine.

Lagre