Tags

, ,

Mange nordmenn er ikke kjent med at Norge har noen av de fineste sandstrendene i verden. En strand med fin lys sand og krystallklart vann er ikke noe som er forbehold sydligere strøk. Norske strender hevder seg på topp internasjonalt.

Solastranden

Jæren utenfor Stavanger er unikt i norsk sammenheng. Dette er det største lavlandsområdet i Norge og minner mye Danmark. Mot Nordsjøen ligger endeløse sandstrender, deriblant Norges lengste strand, Orrestranden på hele 5 kilometer.

Den mest kjente Jærstranden er kanskje Solastranden, som flere ganger er blitt kåret til en av verdens vakreste strender. I 2004 ranket The Sunday Times den til verdens 6. fineste strand kun slått av strender i Thailand og Spania. Solastrand er perfekt for soling, bading, kiting og surfing.

Lofoten er kjent for sitt dramatiske landskap med stupbratte fjell, hvite strender, klart vann og arktisk hav. Langs hele Lofoten og Vesterålen ligger de, fra små strender i trange sund til langstrakte og spektakulære strender mot åpent hav.

Rambergsanden

Rambergstranden på Flagstad i Lofoten er flere ganger blitt kåret til Norges fineste strand. Det er en av de lengste strendene i Lofoten og kanskje blant de meste avfotograferte strendene i området.

GrotlesandenGrotlesanden ved Bremanger i Sogn og Fjordande er kanskje ukjent for mange, da den nærmest var en lokal hemmlighet i mange år. De senere årene har derimot stranden blitt mer kjent og markedsført. Stranden er hele 2 kilometer lang, og det som gjør den unik er kombinasjonen av slikemyk sand og åpne svaberg.

Andøya er Norges tiende største øy og kanskje mest kjent for å huse Norges eneste rakettoppskytningstasjon. Imidlertid finnes også vakre strender på Andøya. Den vakreste er Bleik rett syd for Andenes. Dette er en kjempestrand omkranset av høye fjell, og i havet bare hundre meter fra land ligger en forunderlig fjelltopp på 156 meter.

Bleik er populær for både barnefamilier og ekstremsportere. Blant annet er stranden et yndet objekt for kitere.

Bleik

Sommarøy ligger kun en 45 minutter biltur fra Tromsø. I området ligger en rekke øyer, holmer og skjær med kritthvite strender. På grunn av områdets naturlige lune viker og smale sund når gjerne badetempraturene om sommeren tilfredstillende nivåer, og er et populært område for tromsøværinger.

sommarøy

Lag

 

re