Tags

, , , , ,

LinkJeg er en spillfantast! Det er bare å innrømme det med en gang. Her i huset har vi beveget oss fra Nintendo, gjennom Nintendo 64, Game Cube og nå til Wii. I tillegg er det installerte mer en ett spill på Pc’n. Nå må jeg presisere at spilling er noe jeg og sønnen min deler entusiasmen for, det har ikke smittet over på mannen min, dessverre! Sønnen min spiller i tillegg Playstation og da ofte bilspill og Guitar Hero.

Nintendo maskinene går det først og fremst i Zelda, The Legend of Zelda, Octarina of Time, Majoras Mask, The Four Swords Adventure, The Wind Waker og Twillight Princess er alle fantastiske Zelda spill. Men jeg spiller også Super Mario, Donky Kong, Metroide Prime, Jet Force Gemini m.m. Selve opplevelsen av spillet, grafikk, musikk og spillfølelsen er viktig for meg når jeg velger ut spill, men jeg er absolutt eventyr/strategi spiller.

På pc’n dominerer Sims 3 og Age of Empire, og før det gikk det i spill som Sims 1 og 2Rollecoaster Tycoon og Transport Tycoon.

Eventyrspill er en type dataspill hvor handlingen ofte er dominert av løsning av oppgaver og mysterier, ved hjelp av objekter som kan plukkes opp og manipuleres, samt interaksjon med andre rollefigurer. Spillenes fokus ligger på det narrative i stedet for testingen av reflekser, slik det er i actionspill. Eventyrspill har derfor ofte mer til felles med andre narrative kunstformer (som tegneserier, romaner, filmer og teater) enn med andre dataspilltyper. Eventyrspill passer derfor godt innenfor sjangre som fantasy, science fiction, skrekk og mysterier. Jeg elsker å lese, og er veldig glad i fantasy. Samtidig er jeg en hund etter virtuelle puslespill og gåter, så eventyrspill er midt i blinken for meg! Strategi spill er også morsomme og jeg hadde ikke klart meg lenge uten feks Sims 3 på pc’n!

Pr i dag er det Sims 3 reisefeber jeg har installert på pc’n men til sommeren kommer det en ny utgivelse; The Sims 3 Ambitions. Den MÅ jeg jo ha! Jeg fant en trailer fra The Sims 3 Ambitions på You Tube; så enjoy!

Lagre