Tags

, , ,

En smakebit på søndagGod søndag og velkommen til nye smakebiter!

I dag har jeg vært på jobb. Det var en travel dag med mange barn og foreldre på besøk. Vi har gratis barnefilm kl 11 hver lørdag. Men nå har vi også, en lørdag i måneden; Menn i uniform leser. Sist måned var det en politimann og denne lørdagen en brannmann. Barna synes det er kjempegøy å høre politi og brannmenn lese. Spesielt siden de kommer i full uniform. Så det er meget populært. Biblioteket deler også rom med et museum, for Arne og Hulda Garborg (kjente norske forfattere), og spesielt på lørdagene kommer familier for å gå på museet. Så lydnivået var også ganske høyt i dag.

Mannen min var med meg på jobb fra morgenen av og skrudde sammen en ny hylle til manga. Så nå har vi seks store bokhyller til manga. Det er en utrolig populær sjanger som vi har både høyt utlån på i biblioteket, men også et stort fjernlån på (Vi sender til andre bibliotek). En annen morsom ting som skjedde denne uken var at jeg ble styremedlem i Norsk Bibliotekforening Rogaland. Det er en interesseforening for alt som har med bibliotek å gjøre hvor alle kan bli medlem for å støtte bibliotekene (Det finnes lokallag i alle fylker) og man melder seg inn via Norsk Bibliotekforening.

Smakebiten i dag kommer fra Quicksilver av Neal Stephenson, som jeg har snakket om en stund. Jeg prøver å lese den fortere, men jeg stopper stadig opp på ting som jeg synes er interessant eller ting jeg må lese saktere fordi jeg liker det så godt. Andre ting må jeg slå opp, også bruker jeg tid på det. Jeg synes det er en krevende bok, fordi den er så full av informasjon om livet på 16- og 1700 tallet, men også vitenskap og politikk, kristendom i alle sine varianter og sekter og forholdet mellom mennesker. Den er egentlig full av alt mulig, så rimelig kompleks. Det spesielle er at den er en historisk roman iblandet fantasy og sci-fi. Bare det i seg selv er en utfordring. Men jeg liker den kjempegodt, så jeg skal lese den ut (alle 927 sidene).

QuicksilverBecause, Jack, you volunteered to be taken down into eternal torment in place of her. This is the absolute minimum (unless I’m mistaken) that any female requires from her man.

… scratched out the first few terms of a series: “If you sum this series, it will slowly converge on pi. So we have a way to approach the value of pi—to reach toward it, but never to grasp it…much as the human mind can approach divine things, and gain an imperfect knowledge of them …

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter