En smakebit på søndagGod søndag og velkommen til nye smakebiter!

I dag er det meldt 20 cm snø og kuling. Så det kan bli interessant. Ut av vinduet ser jeg at det snør litt, men det blåser ikke noe særlig, så vi får se hva det blir til. Det har snødd over flere dager, så det er noen centimeter ute. Uvandt på denne kanten av landet. Vårt vanlige vintervær er regn og vind. Men det er mye finere med snø!

Uansett er dette godt vær å sitte inne og lese i. Jeg har en hel haug barne- og ungdomsbøker jeg må lese før vi skal ha vurderingsmøte for barne- og ungdomslitteratur på tirsdag. Jeg har utsatt det litt lenge denne gangen. Men det bruker gå ganske fort å lese dem. Det som tar tid er å registere hver enkelt på Forrigebok.no og skrive litt om hver så jeg vet hva jeg skal si om dem på møtet.

Jeg leser egentlig Quicksilver av Neal Stephenson, og liker den kjempegodt. Men den er svært krevende. Historien er fra slutten av 1600-tallet og begynnelsen av 1700-tallet. Den handler blant annet om Isaac Newton og andre forskere fra den tiden, og er en historiebok, innblandet fantasy. Språket er også krevende, så jeg må ha noen pauser. Derfor begynte jeg i går The Memory Librarian: And Other Stories of Dirty Computer av Janelle Monáe, en sci-fi novellesamling som stod på listen over bøker jeg gjerne ville lese. Den skal du få noen smakebiter fra:

The Memory LibrarianDreams aren’t memories. They are memories’ voices.

Some part of you always remembers.

In the end, a simple happiness is better than a complex disillusion.

You don’t need to control everything.

— how every inch of life’s purpose was to find love, freedom, and your people. To embrace your own weirdness and other folks’ wildness.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter