Tags

, , ,

En smakebit på søndagGod søndag og velkommen til nye smakebiter!

Når du leser dette er jeg enten på vei til flyplassen, eller på flyet. Litt etter når du ser innlegget. Vi er på vei til Rhodos og stod opp kl 3 i natt for å nå flyplassen før innsjekkingen stenger. Det er meldt over 30 grader den uken vi skal være der, med 25 grader i sjøen. Så jeg tror vi skal få en perfekt uke. Ikke det, jeg ligger ikke på stranden hele tiden. Og det er mye gammelt og fint å se på Rhodos.

Jeg tar ikke med meg bibliotekbøker på stranden. Så jeg har samlet litt krimpocketer som jeg kan legge igjen når jeg er ferdig med dem. For, for meg, handler sol og strand mye om å lese. Heldigvis synes mannen min det samme, så vi koser oss med hver vår bok og bader litt innimellom. Vi er begge virkelig fascinert av Hellas og har prøvd å reise til så mange øyer som vi får til. Rhodos er ny for oss, så da «samler» vi oss en ny øy.

Jeg har valgt en smakebit fra boken Alene ut: fra menigheten Samfundet til evig fortapelse av Bjørn Markussen. Han foteller om en mann som brøt med en sekt som er veldig kontrollerende. Jeg liker å lese om mennesker som kommer ut av denne type kontrollerende samfunn. Og om hvordan sektene er drervet og hva de står for. Boken begynner sånn:

alene utPolitiet rykker ut med to utrykningskjøretøy og fire uniformerte tjenestemenn til Gyldenløves gate 74 i Kristiansand. Det er bråk i en leilighet. Høye rop, tunge dunk i veggene og lyden av glass som knuses.
Straks politiet når frem til adressen, kommer de seg inn i huset. En ung mann møter dem. Han holder en kniv i hånda. To politibetjenter tar raskt kontroll på mannen, fjerner kniven, får ham ut døra, presser ham ned til han ligger med brystet mot fortauet, vrir armene bakover og fester håndjern. Mannen gjør ikke motstand.
To andre betjenter gjennomsøker leiligheten, men finner ingen andre. Og til tross for ødelagte gjenstander og knust glass bærer egentlig verken boligen eller mannen preg av slåsskamp eller voldshendelse. Han har vært alene der inne.
Året er 2015. Det er 17.mai. Klokka har passert elleve om kvelden. Den unge mannen er ikke beruset. Han er 19 år. De hjelper ham opp på beina. En ambulanse kommer også til stedet.
«Ambulanse og lege tar over», står det i politiets notater etter hendelsen.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter