Tags

, , , , ,

En smakebit på søndagGod søndag og velkommen til nye samkebiter!

Hei! Håper du har en fin dag! Det har blitt søndag morgen for meg, og jeg er litt sent ute med smakebitene, men her er de. Er det noen av dere som har sett sesong 2 av Good Omens, som jeg skrev om sist? Den var meget morsom, så den anbefales. Du finner serien på Amazone Prime.

I dag skal du få smakebiten fra noe helt annet: Jeg elsker viper! (tofsvipa) Vipene varsler vår på Jæren, som er området jeg bor på. De kommer sørfra i februar, og når du har sett en vipe, da er det vår. Til og med lokalavisen varsler når noen har sett den første vipen. Dessverre blir det færre og færre av dem. De lager reir på åkerne på Jæren og sør på Østlandet, men de blir ofte ødelagt av plogen når bøndene pløyer klar for å så. Før var det mye mer utmark der vipa får være i fred, men sånn er det ikke lenger.

Stormlandet er en diktbok av Adele Jaunn. Den har utrolig vakre bilder av fugler og landskap. Med blant annet bilder og malerier av myrlandskap, myrull, gåsunger, skarv, måker, lomvi, strandsnipe, stær, ugler og fugletårn. Jeg tror dette må være den vakreste boken jeg har åpnet i år! Eller på mange år. Jeg har lånt den på biblioteket og kommer til å beholde den alle de 28 dagene jeg kan låne den. Bare fordi jeg ikke kan se meg mett på bildene. Diktene er også veldig gode. Så de kan jeg tenke meg å lese flere ganger, og det er ikke ofte jeg finner dikt man kan lese omigjen og omigjen.

StormlandetVÅR

Jagende, jublende!
reiser vipa med sønnavind
gjennom slør av regn
kommer ikke raskt nok frem
der det drypper og spirer
der alle jordens hulrom fylles
av vinterens svinnende gråt
og når den endelig går der i gresset
skinnende, glittrende!
er alt som det skal være
og det dufter av vår.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter