Tags

, , , , ,

En smakebit på søndagGod søndag og velkommen til nye smakebiter!

Det er igjen barnebarn helg og vi har kost oss med å se kroningen av king Charles og vært på kino for å se The Guardians of the Galaxy 3. Den siste hadde fått litt dårlige omtaler, men vi likte den, barnebarnet mitt og jeg. En stund var den veldig trist, men det gikk heldigvis bra.

Jeg leser også litt, boken jeg er i gang med nå heter The Atrocity Archives og er bok 1 i serien The Laundry, skrevet av Charles Stross. Disse bøkene er en blanding av science fiction, urban fantasy, humor og horror. Magi er «applied mathematics» og all magi styres gjennom datamaskiner. The Laundry er det nærmeste du kommer M15, altså innenlands hemmelige etterretningstjenester. Men mye av jobben deres går ut på å holde magi hemmelig, og hvertfall hvordan en bruker det. Jeg liker historien så langt, jeg er vel halvveis gjennom den første boken. Innimellom kommer det en masse «data-snakk» som jeg ikke tar meg tid til å egentlig lese. Jeg bare skumleser det. Det er der mer for stemningen, enn for at du trenger å forstå det. Men selv historien funker og er veldig spennende akkurat nå.

I’m lurking in the shubbery behind an industrial unit, armed with a clipboard, a pager, and a pair of bulbous night-vision goggles that drench the scenery in ghastly emeralt tones. The bloody thing make me look like a train-spotter with a gas-mask fetish, and wearing them is giving me a headache.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter