Tags

, , , , ,

En smakebit på søndagGod søndag og velkommen til nye smakebiter!

God morgen og beklager at jeg glemte meg av igjen! Mannen min er på sykehuset, nå går det fint, men det var ikke sikkert at det ville det en stund. Så tankene mine har vært opptatt med helt andre ting. Men nå er jeg hjemme, jeg har nettopp stått opp og jeg kom på smakebitene.

I neste uke er det 17.mai, og det er alltid en koselig dag. Vi bruker ikke gjøre så veldig mye, men vi setter alltid på TV for å få med oss feiringen på den måten. TV viser barnetoget i Oslo, kongefamilien og barnetog i byer rundt om i Norge. Det er god musikk og hyggelige gjester i studio. Og så laget vi en god lunsj og middag, gjerne med litt bobler til. Så det er en dag å se frem til.

Jeg har ikke lest noe som helst denne uken, men jeg har en bok jeg holder på med, på bordet ved siden av meg, så du skal få en smakebit fra den. Den heter The Atrocity Archives, og er første bok i serien The Laundry Files av Charles Stross. Bøkene er en blanding av science fiction, urban fantasy, spionthriller og humor. De handler om en etterretningsorganisasjon i England; The Laundry (tenk MI5), og spioner der. Men hele organisasjonen er basert på at magi er matematikk, datamaskiner bruker til å «cast spells» og The Laundry jobber mot folk som prøver å bruke data/matematikk til å gjøre galne ting med magi. Boken er full av humor, så jeg liker den veldig godt.

“Because, you see, everything you know about the way this universe works is correct—except for the little problem that this isn’t the only universe we have to worry about. Information can leak between one universe and another. And in a vanishingly small number of the other universes there are things that listen, and talk back—see Al-Hazred, Nietzsche, Lovecraft, Poe, et cetera. The many-angled ones, as they say, live at the bottom of the Mandelbrot set, except when a suitable incantation in the platonic realm of mathematics—computerised or otherwise—draws them forth. (And you thought running that fractal screen-saver was good for your computer?)”

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter