Tags

, , , ,

En smakebit på søndagGod søndag og velkommen til nye smakebiter!

God morgen! I går glemte jeg å gjøre klar smakebitene før jeg la meg, så da måtte det bli gjort i dag tidlig. Jeg håper det ikke var alt for mange som lette etter dem i går kveld. Jeg var på jobb i går og var rett og slett trøtt og sliten, så jeg la meg tidlig. Vi hadde klesbyttedag på jobb i går. Det så ut som det var en god del folk. Jeg var nede i første etasje og hadde vakt i skranken, mens byttingen av klær foregikk oppe i andre etasje. Men jeg tror det var en suksess. Dette var det andre året på rad med klesbyttedag.

De siste tre dagene har jeg sittet ute og lest i sola. I dag er det meldt regn, noe som gjør at jeg får sitte inne og lese i dag. Jeg har en hel haug med bøker hjemme fra biblioteket, så jeg må prøve å få lest en del så de kan leveres tilbake. Jeg har en del manga som skulle vært lest, så jeg tror jeg begynner med det. Men så vil jeg lese 10 minutter og 38 sekunder i vår underlige verden (10 minuter och 38 sekunder i en märklig värld) av Eilif Shafak. Den havner i kategorien av bøker jeg velger på grunn av tittelen, men jeg vet også at den er en historisk roman fra Tyrkia. Jeg har ikke lest noe særlig fra det landet, så det er på tide.

10 minutter og 38 sekunder i vår underlige verdenHun het Leila.
Tequila-Laila, som vennene og kundene kalte henne. Tequila-Laila, som hun ble kalt hjemme og på jobb, i det rosentre fargede huset i en brolagt blindvei nede ved havna, inneklemt mellom en kirke og en synagoge, omgitt av lampebutikker og kebabsjapper. Gaten som huste de eldste godkjente bordellene i Istanbul. Men om hun hadde hørt deg formulere det på den måten, ville hun ha blitt fornærmet og spøkefullt kastet en sko – med høy stiletthæl.
«Heter, darling, ikke het … Jeg heter Tequila-Leila.»

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter