Tags

, , , , , ,

godt nytt år 2023

GODT NYTT ÅR!

Jeg håper du får en nydelig første dag i 2023. Kanskje det er så stille rundt deg at du får lest mye, det er hvertfall min plan. Ingen ting er bedre enn å starte et nytt år med lesing. Som regel har jeg noen planer for hva jeg skal lese i et nytt år og dette året er planene meget like i fjor. Jeg vil lese over 450 bøker, prøve å lese 1001-bøker eller klassikere og fortsette med å lese mye manga. Men jeg har to nye forsetter. I dag overtar jeg ansvaret for ungdomsbøkene på jobb, så det å lese ungdomsbøker blir veldig viktig. Jeg har også lyst til å lese flere fagbøker. Det er et område jeg ikke har vært flink til, så jeg vil prøve å endre litt på det.

Derfor starter jeg året med to populærvitenskapelige bøker; What if? av Randall Munroe, med underteksten: Serious scientific answers to absurd hypothetical questions og Født sånn eller blitt sånn av Harald Eia og Ole Martin Ihle, med underteksten: Utro kvinner og sjalu menn og hvorfor oppdragelse ikke virker. Jeg synes begge to hørtes både interessante og morsomme ut og jeg håper jeg har rett i det. Du skal få smakebit av begge to.

Først ute er What if?

What IfQ. What if everyone actually had only one soul mate, a random person somewhere in the world?
A: What a nightmare that would be […] What if we did have one randomly assigned perfect soul mate, and we couldn’t be happy with anybody else. Would we find each other?
We’ll assume your soul mate is chosen at birth. You don’t know anything about who or where they are, but – as in the romantic cliché – you recognize each other the moment your eyes meet. […]

The odds of running into your soul mate would be incredibly small. The number of strangers we make eye contact with each day can vary from almost none (shut-ins or people in small towns) to many thousands (a police officer in Times Square), but let’s suppose you lock eyes with an average of a few dozen new strangers each day (I’m pretty introverted, so for me that’s definitely a generous estimate.) If 10 percent of them are close to your age, that would be around 50,000 people in a lifetime. Given that you have 500,000,000 potential soul mates, it means you would find true love only in one lifetime out of 10,000.

Født sånn eller blitt sånn
Så fra Født sånn eller blitt sånn:

Tenk deg følgende situasjon: En attraktiv person av det motsatte kjønn som du aldri har møtt, kommer bort til deg […] stiller deg ett av tre spørsmål:
Kunne du tenke deg å bli med på en date i kveld?
Kunne du tenke deg å bli med meg hjem i kveld?
Kunne du tenke deg å ligge med meg i kveld?

I 1989 gjennomførte psykologene […] dette stuntet, med innleide skuespillere […] Halvparten av kvinnene svarte ja til en date. Det samme gjorde halvparten av mennene. 6 prosent av kvinnene svarte ja til å bli med hjem. 69 prosent av mennene svarte ja til det samme. Ingen av kvinnene sa ja til sex, mens 75 prosent av mennene gjorde det, og av dem som svarte nei, unnskylte mange seg med at kjæresten eller forloveden var i byen, eller at de ikke hadde anledning akkurat denne kvelden, for så å spørre om de kunne benytte seg av tilbudet en annen kveld.

En smakebit på søndag

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter