Tags

, , ,

advent

God søndag og velkommen til nye smakebiter!

Det er allerede midt i desember og advent, og vi gjør prøver å få gjort unna gavekjøp og kakebaking. Det vil si at jeg er nesten helt ferdig med gavene og kakebakingen er i god gang. Jeg har også heklet litt ny juletrepynt, og prøver å strikke en julekule. Det er veldig kronglete, men jeg håper det skal bli fint til slutt. Vi har pyntet med lys og stjerner, og resten av julepynten (utenom juletreet) skal opp i neste uke. Juletreet bruker jeg å ha klart til fjerde søndag i advent, for da har vi de første julegjestene.

Jeg har ikke fått lest så mye denne måneden, men jeg er godt igang med Tidshjulet-serien som jeg leser for tredje gang. Ellers leser jeg Helge Kåre Fauskangers siste kriminalroman, Skorpionbrosjen, på sengekanten. Jeg har lånt litt tegneserier fra biblioteket, og tenkte å lese dem denne helgen. Jeg har også lånt Analfabeten av Agota Kristof. Jeg likte virkelig trilogien Tvillingenes dagbok, Beviset og Den tredje løgnen, så jeg vil også lese denne novellesamlingen.

Smakebiten er fra novellen «Begynnelsen»:

AnalfabetenJeg leser. Det er som en sykdom. Jeg leser alt jeg får tak i, alt jeg får øye på: aviser, skolebøker, plakater, papirlapper jeg finner på gata, matoppskrifter, barnebøker. Alt som er trykt. Jeg er fire år. […] Bortsett fra stoltheten til besteforeldrene mine fører lesesyken mest av alt med seg bebreidelser og forakt.
«Hun gjør ingenting. Hun bare leser.»
«Hun ever ikke å gjøre annet.»
«Det er det mest uvirksomme man kan drive med.»
«Det er latskap.»
Og særlig: «Hun leser i stedet for å …»

En smakebit på søndag

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter