Tags

, ,

God adventssøndag! I dag finner du smakebitene hos Flukten fra virkeligheten

Det er allerede tredje søndag i advent. Det går så fort! I dag har mannen min bakt julekaker mens jeg har prøvd å lese ferdig En femte årstid som jeg har lånt som e-bok fra biblioteket. Jeg skal også igang med Fremtidens toner (Giant’s bread), som er den første boken Agatha Christie ga ut under navnet Mary Westmacott. Jeg er akkurat ferdig med selvbiografien hennes, og der skriver hun at hun gjerne ville prøve å skrive «vanlige» romaner. Hun ga dem ut under pseudonym fordi hun ville at boken skulle bli vurdert på egen hånd og ikke fordi det var hun som hadde skrevet den. Boken kom ut i 1930 og da var hun allerede kjent som krimforfatter.

På sengen leser jeg Jernulven av Siri Pettersen. Jeg har før lest de tre bøkene i serien Odinsbarn; Odinsbarn, Råta og Evna. Jeg syntes de tre var så gode at jeg virkelig gleder meg til å lese Jernulven. Jeg har bare lest 40 sider, men liker den virkelig godt så langt. Vi har en stille søndag i dag og da er det godt å fylle den med lesing.

Dedikasjonen i Jernulven er:

JernulvenOg til deg. Du som er redd. Du som er fengslet av ufattelig uro. Av nådeløs angst som kan gripe brått, og når du minst venter det. Du som kjemper en krig mot kroppen og frykter lyden av dine egne hjerteslag. Dette er din bok.

I prologen møter vi en mann som kalles varig. Jeg regner med vi møter han igjen:

To små blader sprikte, som ei sped bok, i ferd med å vokse seg full av beretninger om uhyrlige ting han hadde gjort. Synder han ville måtte svare for, og han hadde mange. Over seks hundre år av dem. Men få var verre enn de han nå ville bli tvunget til å begå.

Smakebit på søndag