Tags

, , ,

God adventssøndag og velkommen til nye smakebiter!

Annenhver gang jeg har smakebitene har jeg også barnebarnet mitt her. Disse søndagene er selvfølgelig forskjellige fra de andre. Ikke minst fordi jeg får lest mye mindre. I dag har vi lest to kapitler i Harry Potter og ildbegeret, men jeg har ikke fått lest noe i min egen bok. Jeg har en haug bøker jeg har lånt fra biblioteket – mest Agatha Christie, men også noen fagbøker, så jeg har mer enn nok å lese.

Jeg fant en novellesamling av Tove Jansson som heter Den lyttende, på biblioteket. Jeg har stort sett kun lest Mummibøkene og ett par til av henne, så det blir interessant å lese noen noveller. Jeg liker det jeg har lest så langt, så jeg har ganske store forventninger. Du få smakebiter fra tittelnovellen som handler om tante Gerda og forandringene i henne når hun blir gammel. Først og fremst at hun begynner å glemme:

Den lyttendeOg så, fremfor alt, var det den fiendtlige tiden. Tiden som uavbrutt nærmer seg et visst fastlåst sekund, og i dette bestemte sekundet begynner noen å vente innenfor en dør.

Mens årene gikk og tyngden av innsikt vokste i tante Gerda, var det ingen som var urolige over hvor mye hun visste om dem. De stolte på hennes evne til å ta vare på alt, de lot seg villede av hennes egenartete preg av uskyld og nøytralitet. Det var akkurat som å betro seg til et tre eller kanskje et hengivent dyr. Og aldri noe av det lette illebefinnende etterpå, som pleier å komme når du har utlevert deg.

Smakebit på søndag

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter