Tags

, ,

Smakebit på søndagGod søndag! I dag finner du smakebitene hos Flukten fra virkeligheten

Jeg leser egentlig enda Agatha Christie. Hun har skrevet rundt 80 krimbøker, så det er ikke sånn at jeg kommer til å gå tom med det første! Jeg skal først lese alt som er oversatt til norsk, og så ser jeg etterpå om jeg går igang med dem som ikke er oversatt. Men jeg må lese andre ting innimellom. Hver kveld leser jeg krim på sengen og da velger jeg først og fremst norske krimforfattere, men også noen svenske- som Kristina Ohlsson, Stina Jackson og Christoffer Carlsson (med flere). Krim får meg til å slappe av, så det er perfekt sengelitteratur.

Om dagen prøver jeg å lese noen romaner, litt fantasy og dikt. jeg er glad i dikt, så jeg prøver å alltid låne litt når jeg er på biblioteket. Denne uken lånte jeg Disse dagene, dette livet som er en antologi redigert av Ruth Lillegraven og Tordis Ørjasæter. Begge forfattere jeg liker godt. Boken er full av vakre dikt, så det var vanskelig å velge ut bare ett. Til slutt ble det to. Begge av Karin Boye, som jeg liker veldig godt.

Disse dagene dette livetMorgon

När morgonens sol gjenom rutan smyger,
glad och försiktig,
lik ett barn, som vil överraska
tidigt, tidigt en festlig dag –
då sträcket jag full av växande jubel
öppna famnen mot stundane dag –
ty dagen är du,
och ljuset är du,
solen är du,
och våren är du,
och hela det vackra, vackra
väntande livet är du!

 

Från en stygg flicka

Jag höppas du inte alls har det bra.
jag hoppas du ligger vaken som jag
och känner dig lustig glad och rörd
och yr och ängslig och mycket störd.

Och rätt som det är. så får du brått
att lägga dig rätt för att sova godt.
Jag hoppas det dröjer en liten stund …
Jag hoppas du inte får en blund!

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter