Tags

, ,

Smakebit på søndagGod søndag og velkommen til nye smakebiter!

Jeg holder på med å legge inn alle bøkene jeg eier på nettsiden LibraryThing.com. Det er et ganske stort prosjekt. I tillegg til nettsiden er dette en app du kan ha på mobilen. Og det er grunnen til hvorfor jeg gjør dette. Jeg kjøper en god del bøker på loppemarked og bruktbutikker, og noen ganger er jeg usikker på om jeg alt har kjøpt den boken jeg står og ser på. Da kan jeg slå opp i appen og få vite helt sikkert om jeg har den eller ikke. En skulle tro det var enkelt å vite hvilke bøker en eier. Men med et stort bibliotek er jeg noen ganger usikker, og før jeg fant denne appen hendte det at jeg kjøpte to eksemplarer av samme bok.

Det ligger tre store stabler på siden av meg på pulten med bøker jeg ikke har lagt inn. Jeg lurer også på om det er noen jeg ikke har skrevet ned i «skal lese hyllen», så nå skal jeg gjøre dette skikkelig og sørge for at alt kommer med. Det vil si alt utenom krim, der gir jeg bøkene videre når jeg har lest dem. Det gjør jeg også i grunnen med flere romaner og, så det er viktig å også ta vekk bøker som forsvinner ut av huset. Det er mye arbeid nå når jeg ikke er oppdatert. Men veldig enkelt hvis det bare er én bok du skal legge inn. Da kan du bruke strekkoden på bøkene og legge dem inn på den måten. (Det fungerer veldig bra med engelske bøker, men med norske må jeg ofte fylle på med et par opplysninger. Men det tar ikke lange tiden.)

Øverst i bunken nærmest meg ligger Kjærlighetsprosjektet av Clare Pooley. Så nå skal du få en smakebit fra hvordan en notisbok hovedpersonen finner begynner:

KjærlighetsprosjektetHvor godt kjenner du menneskene som bor i nærområdet ditt? Hvor godt kjenner de deg? Vet du i det hele tatt hva naboene dine heter? Ville du ha oppdaget det hvis de fikk problemer, eller hvis de ikke forlot huset på noen dager?
Alle lyver om livet sitt. Hva ville skje hvis du fortalte sannheten istedet? Om den ene tingen som definerer deg, som får alt annet ved deg til å falle på plass? Ikke på internett, men til de virkelige menneskene du har rundt deg?
Kanskje ingenting. Eller kanskje det å fortelle den historien ville forandre livet ditt, eller livet til en du ennå ikke har truffet.
Det er det jeg ønsker å finne ut.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter