Tags

, , ,

Smakebit på søndagGod søndag! I dag finner du smakebitene hos Flukten fra virkeligheten.

I dag er siste dagen barnebarnet vårt er her for denne gang. Vi har hatt to herlige uker selv om ikke været har vært så fantastisk. På de solfylte dagene som tross alt fantes innimellom har vi prøvd å være ute med Geocaching og fisking, og på de regnfylte dagene – som det tross alt var flest av – har vi spilt spill, spilt Minecraft, lest og bowlet. Tilsammen tror jeg det har skapt den perfekte Norges ferien vi tross alt er bedt om å ta denne sommeren. Vi skulle ut og reise, men så gikk bilen i stykker, og da ble det hjemmeferie.

Jeg har ikke fått lest så veldig mye, fokuset har vært på andre ting. Men jeg er snart ferdig med Dronningen av Tove Taalesen. En kriminalroman med handling fra slottet. I en alternativ virkelighet hvor Norge har en dronning. Men med realistiske karakterer og kanskje til og med handling. Litt har jeg også lest i Jesmyn Wards Det som reddes kan. Hennes Syng, gravløse, syng anbefales høyt, og denne er nesten like bra.

I de siste dagene har jeg lest noveller av noen av Norges beste kvinnelige forfattere. (Noen av novellene er et kapitel i en roman og ikke skrevet som novelle). Der fant jeg en historie av Camilla Collett som heter «Forskjellige gleder», og som du skal få smakebit fra:

Camilla CollettOg jeg falt atter hen i mine tanker, og jeg tenkte på så meget, blant annet gleden; og så falt det meg inn: Det er underlig at menneskene rundt omkring meg sier det er glede, og jeg sier det er glede, og de vil absolutt bevise for meg, at det de synes er glede, er også glede for meg, men jeg vil slett ikke bevise for dem, at det som er glede for meg, også er det for dem, kort – vi er ikke enige.