Tags

, , ,

Oppsummering

Februar ble ikke verdens beste lesemåned. Det vil si at jeg ikke fikk lest så mye som jeg håpte, eller rettere sagt ikke fikk fullført flere av dem jeg har begynt på. Jeg tror grunnen til det er at jeg startet på for mange bøker i slutten av januar og begynnelsen av februar. Så plutselig leste jeg en hel haug samtidig. Det har jeg også sett går ut over hvor mye jeg får lest tidligere. Denne måneden var det e-bøker jeg plutselig fikk for mange av. Noe fordi jeg stod i kø på biblioteket og så kom boken før jeg hadde tenkt, og noe fordi andre varmt anbefalte bøker. Så selv om det å lese litt mer hele tiden var et nyttårsløfte, så nådde jeg ikke opp i februar. Det er ikke det at jeg ikke har lest nok bøker, men at det går mange dager av februar uten at jeg leser. Jeg satser på at jeg når opp til målet mitt i mars.

Jeg er misfornøyd med hvor mye jeg har skrevet om og. Jeg har noen kladder jeg ikke har publisert og jeg fikk skrevet om Syng, gravløse, syng og tre krimbøker som jeg leste i januar. Men utenom det er alt som står på bloggen fire smakebit-innlegg. Så der har jeg virkelig mye å hente.

Jeg har lest:

Romaner:

Krim og thriller:

 • Business av Terje Bjøranger
 • Bare deg av Ninni Schulman
 • Stråmann av Tore Aurstad
 • Iskald av Agnes Matre
 • Ulmebrann av Monika N. Yndestad
 • Barcode av Terje Bjøranger

Novelle(r):

 • Black & Decker: og 20 andre historier av Einar Økland
 • Grand mal av Linda Boström Knausgård

Tegneserier:

 • Skeleton Crewe av Ben Bishop

Ungdom:

 • Black & Decker: og 20 andre historier av Einar Økland
 • Harpa av A. Audhild Solberg

Dikt:

 • Svein: bak klovnemasken av Svein Østvik
 • Tidslys av Helge Torvund

Det er kun diktsamlingen Tidslys av Helge Torvund som har fått en sekser på Bokelskere denne måneden. Jeg leste den rett etter Svein av Svein Østvik, og da ble kontrasten stor. Svein Østvik har noen virkelig fine dikt der du merker at han har følt det han skriver om, men Helge Torvund er mye, mye bedre. Den ene romanen jeg leste i februar, Fabrikken, likte jeg godt og Barcode, Iskald og Business var de beste kriminalromanene i februar. Jeg er veldig glad i noveller, og både Black & Decker og Grand mal var ok, og inneholdt noen virkelig gode noveller. Men jeg syntes ikke alt var like bra.

Statistikken blir som følger:

 • 1 roman, 6 kriminalromaner, 2 novellesamlinger, 2 ungdomsbøker, 1 tegneserie og 2 diktsamlinger.
 • 3415 sider.
 • 8 menn og 6 kvinner.
 • 13 bøker på papir, 1 e-bok og 0 lydbøker.
 • 0 1001-bøker.
 • 9 norske bøker, 3 fra engelskspråklige land og 2 svenske bøker.
 • 1 lest på engelsk, resten på norsk.
 • 1 sekser, 6 femmere, 6 firere og 1 toer.
 • 1 jeg har skrevet om (1/14) (Men 6 har jeg kladdet innlegg om)
 • 9 var papirbøker fra biblioteket, 1 e-bok fant jeg på BookBites og 4 var leseeksemplar.

Det er en jeg synes fortjener å bli spesielt trukket frem. Nemlig Tidslys av Helge Torvund, det var en nydelig samling dikt. De anbefales virkelig. Jeg fikk ikke lest ferdig 1001-boken for denne måneden, Det forheksede fjellet av Etienne Van Heerden – men jeg er snart klar og skal skrive om den. Den var ikke særlig god – eller, det vil si at jeg ikke falt for den. Den har en merkelig handling. Men mer om det når jeg er ferdig.