Tags

, , ,

Smakebit på søndagGod søndag! I dag finner du smakebitene hos Flukten fra virkeligheten.

Jeg håper det står bra til rundt omkring. Her har det vært vinterferie og vi har hatt barnebarnet vårt på besøk. Det er fast hver skoleferie og noe vi setter utrolig stor pris på. Denne gangen var det fryktelig vær med regn og vind, så det ble ingen utedager. Istedenfor måtte vi prøve å gjøre det hyggelig inne. Vi spilte spill og så film, og det han likte best denne gangen var serien His dark materials på HBO.

Husker du de tre bøkene til Phillip Pullman: Det gylne kompasset (Guldkompassen), Den skarpeste kniven (Den skarpa eggen) og En kikkert av rav (Bärnstenskikaren)? Jeg leste dem for mange år siden og likte dem virkelig godt. Men husker godt historien, så det var gøy å se den på TV. Det ble laget en film for noen år siden, men den fikk så dårlig kritikk at de ikke fortsatte med flere filmer. Men His dark materials derimot ser det ut til at folk liker og at det vil komme flere sesonger av. (Heldigvis)

Phillip Pullman har gått tilbake til universet han skriver om, med boken La Belle Sauvage, første bok i serien Støvets bok (The book of dust). Det har også kommet ut en bok 2: The secret commonwealth og jeg ser det skal komme en tredje. I dag får du smakebiten fra La Belle Sauvage:

La belle sauvage«Åssen klarer  du å pakke pakkene så pene, søster Benedicta?» spurte han en dag.
«Hvordan«, sa søster Benedicta.
«OK. Hvordan klarer du å pakke pakkene så pene?»
«Pent, Malcolm»
Han brydde seg ikke om det – dette var en slags lek de hadde.
«Jeg trodde pene var riktig», sa han.
«Det kommer an på om du vil at penheten skal peke tilbake på arbeidet med å pakke inn eller selve pakken etter at den er ferdig.»
«Det spiller ingen rolle, egentlig», sa Malcolm. «Jeg vil bare vite åssen du gjør det. Hvordan.»

Fra forlaget:
22 år etter utgivelsen av den moderne klassikeren Den mørke materien, vender Philip Pullman tilbake til det magiske universet som har trollbundet barn og voksen over hele verden.
Elleve år gamle Malcolm lever et trygt og godt, og kanskje litt kjedelig, liv i et lite vertshus ved Themsen. Men gjennom en regntung vinter blir det brudulje mellom vitenskap, religion og politikk, og Malcolms trygge liv blir revet opp. Og når en liten baby som heter Lyra dukker opp i klosteret på den andre siden av elven må han legge ut på en farlig reise som vil forandre hans og Lyras liv for alltid.