Tags

, , , , , ,

Smakebit på søndagGod søndag! I dag finner du smakebitene hos Flukten fra virkeligheten.

Det har vært en rolig lesehelg denne helgen. Jeg har nådd gjennom flere bøker og også hatt tid til å se noen episoder av American Gods på Amazone Prime (Etter en bok av Neil Gaiman). Mannen min har sett på både skisport og håndball, og da har jeg kost meg med bok og lesestatistikk. Det siste er mye morsommere enn det høres ut. Jeg har samlet alt jeg har lest på Bokelskere.no. Og etterhvert overført det til Goodreads. Mens jeg overfører så legger jeg også inn bøkene i excell-ark. Da har jeg kontroll over de opplysningene jeg synes er viktigst. I tillegg legger jeg inn alle bøkene jeg eier i Library Thing. En fin app du kan ha på mobilen, som samtidig er en stor database på nettet. Nå høres jeg nok ut som den nerden jeg er. LOL.

Jeg leste endel tegneserier i går, men fant også frem en novellesamling jeg har lånt på biblioteket. Jeg så jeg hadde lest denne novellesamlingen i 1992 (Her kommer statistikken og databasene til sin rett!) Men det er så lenge siden at jeg selvfølgelig ikke husker noe av det. Novellesamlingen heter Nattmennesker og er skrevet av Stephen King. Novellene holder seg innen sjangeren grøsser/thriller. King har skrevet andre novellesamlinger som er mer fantasy i stilen. Det er fint å lese ulike sjangere i noveller, siden jeg er glad i de korte historiene.

Smakebiten kommer fra novellen «Jerusalems Lot» og er begynnelsen på et brev:Nattmennesker

Kjære Bones! (Den 22.oktober 1850)
Nu er jeg meg selv igjen, dog nokså svak, efter trettiseks timers bevisstløshet. Meg selv igjen … for en ond og bitter spøk! Jeg kommer aldri til å bli meg selv igjen, aldri. For jeg har stått ansikt til ansikt med en grufullhet som overgår enhver menneskelig beskrivelse.
Hadde det ikke vært for Cal, tror jeg jeg ville ha endt mitt liv her og nu, Han er en klippe av sunnhet i denne galskap.
Men la meg fortelle.